Η βόλτα των προσωπικών δεδομένων μας

Η βόλτα των προσωπικών δεδομένων μας

Sharing is caring!

Η βόλτα των προσωπικών δεδομένων μας: Πως πήγαιναν από facebook στην Cambridge Analytica τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;

Μια επιτροπή Βρετανών βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε γραπτώς ο πληροφοριοδότης Κρίστοφερ Γουίλι, που ισχυρίζεται ότι τα προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica.

Ο Γουίλι, που εργαζόταν για την εταιρεία, υποστηρίζει ότι τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για να σκιαγραφηθούν προφίλ Αμερικανών ψηφοφόρων και να ενισχύσουν τη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2016.

Επίσης καταγγέλλει ότι η καναδική εταιρεία AggregateIQ (AIQ) εμπλέκεται στην ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει ψηφοφόρους.

Ο Γουίλι εμφανίστηκε την Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, και όπως ανέφεραν τα μέλη αυτής, χορήγησε έγγραφα, εκ των οποίων μια συμφωνία υπηρεσιών μεταξύ της AIQ και της SCL, την μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica, με ημερομηνία Σεπτέμβριος 2014.

Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν κατόρθωσε να εξακριβώσει ανεξάρτητα τη γνησιότητα των εγγράφων που δημοσίευσε η επιτροπή.

Η AIQ δεν απάντησε σε αίτημα του Ρόιτερς για κάποιο σχόλιο, μετά την ακρόαση της Τρίτης. Με ανακοίνωσή της που είχε εκδώσει νωρίτερα ανέφερε ότι δεν είχε συνάψει ποτέ συμβόλαιο με την Cambridge Analytica και δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της εταιρείας.

Η Cambridge Analytica υποστηρίζει ότι δεν μοιράστηκε τα δεδομένα χρηστών του Facebook με την καναδική εταιρεία, δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα για την εκστρατεία εκλογής του Τραμπ και τα έχει διαγράψει.

Αλήθεια ξέρετε πως μοιράζεται ο ιντερνετικός σανός στις εκλογές;

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

#10yearchallenge για το περιβάλλον
#10yearchallenge για το περιβάλλον
Ο Bill Gates την ουρά για ένα burger
Ο Bill Gates την ουρά για ένα burger
Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
Η μάστιγα των social media - videogames
Η μάστιγα των social media – videogames
shares
Αρέσει σε %d bloggers: