50.000 Ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές

Έρχονται 50.000 Ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγγράφηκαν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017!!!

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να αποκτήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ 50.000 πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 και οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση για την απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή.

Πρακτικά η συγκεκριμένη επιδότηση θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα και θα χορηγείται για 12 μήνες.

Ήδη η ΕΕ προκρίνει την ανάπτυξη δικτύων NGN, με στόχο το 2025 όλοι οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps.

«Ο στόχος του ψηφιακού μερίσματος είναι απολύτως εφικτός. Αρκεί να προσανατολιστούμε σε συντονισμένα μεγάλα έργα, τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» τονίζει ο κ. Κρέτσος.

Την ίδια ώρα θα δοθούν ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ και σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, ενώ προχωρεί η υλοποίηση του αγροτικού Ίντερνετ, που αναμένεται να επεκταθεί και σε περιοχές που θα παραμείνουν εκτός της δράσης και εξετάζεται η ενεργοποίηση του Σύζευξις ΙΙ για τη διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τις νέες εισφορές
Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τις νέες εισφορές;
20% αύξηση εισφορών με το νέο ασφαλιστικό
20% αύξηση εισφορών με το νέο ασφαλιστικό
Πρωταθλητές στην αφραγκία οι Έλληνες
Πρωταθλητές στην αφραγκία οι Έλληνες
Πως να μάθετε ποιοι κλέβουν το WiFi σας
Πως να μάθετε ποιοι κλέβουν το WiFi σας;
Αρέσει σε %d bloggers: