Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου

Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;

Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου; Νέα εποχή στα mobile payments, δες πως να κάνεις συναλλαγές με το smartwatch σου

Εδώ και αρκετό καιρό οι κυρίαρχες mobile πλατφόρμες (iOS, Android) διαθέτουν τη λειτουργία mobile pay. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις πληρωμές σε φυσικά καταστήματα, όπως ακριβώς κάνεις με την πιστωτική σου κάρτα.

Οι δύο τεχνολογίες ονομάζονται Apple Pay και Google Pay και όπως είναι φυσικό, δεν είναι συμβατές μεταξύ τους, ενώ υποστηρίζονται ήδη από πολλές τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα σε ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.

Οι δύο αυτές πλατφόρμες έχουν επεκταθεί και στα αντίστοιχα smartwatches (Apple Watch και Google Wear OS). Στην περίπτωση του Wear OS, το smartwatch θα πρέπει να διαθέτει NFC, που σημαίνει ότι η υποστήριξη του Google Pay εξαρτάται από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Εάν το δικό σου έξυπνο ρολόι δεν έχει NFC, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Pay και θα πρέπει να αρκεστείς στο κινητό σου (αρκεί και αυτό να διαθέτει NFC προφανώς).

Το δεύτερο «προαπαιτούμενο» είναι να υποστηρίζεται το Google Pay (και προφανώς και το Apple Pay) στη χώρα που θέλεις να πραγματοποιήσεις κάποια πληρωμή σε κατάστημα αντί για την πιστωτική σου κάρτα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υποστηρίζονται ακόμα και κάποιες τράπεζες έχουν κυκλοφορήσει τις δικές τους πλατφόρμες mobile πληρωμών. Εάν όμως ταξιδεύεις σε HP, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, κ. ά, θα μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις.

Ρύθμισε το Google Pay στο ρολόι σου

Υποθέτοντας ότι ικανοποιούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, πάτα το κουμπί του smartwatch σου για να πλοηγηθείς στα apps του. Βρες το Google Pay και κατόπιν άγγιξε το Get Started. Εάν έχεις ήδη βάλει τα στοιχεία των καρτών σου στο Google Pay app από το κινητό, θα μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις από το ρολόι. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εισάγεις όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται στο κινητό.

Η πληρωμή σε κάποιο συμβατό POS είναι πανεύκολη. Μετά την προτροπή του ταμία, άνοιξε το Google Pay app στο smartwatch σου και ακούμπησέ το POS μέχρις ότου να νιώσεις μια δόνηση και να ενημερωθείς ότι η πληρωμή πραγματοποιήθηκε κανονικά. Ανάλογα με την τράπεζα, ίσως σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις το PIN σου πριν προχωρήσεις σε πληρωμή.

Έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι από εμάς θα πληρώνουμε με το ρολόι μας

Έρευνα της εταιρείας Juniper Research μάλιστα εκτιμά ότι οι περισσότεροι από εμάς θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC σε wearables όπως το Apple Watch και τα Android smartwatches για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.

Η έρευνα που έγινε αναφέρει ότι το ύψος των συναλλαγών μέσω wearables θα ξεπεράσει σε αξία τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας τεράστια ανάπτυξη μέσα σε μια τριετία. Για λόγους σύγκρισης και μόνο, σημειώνουμε ότι στην παρούσα φάση, τα wearables δημιουργούν ένα τζίρο της τάξης των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, γίνονται προσπάθειες προς τα εκεί, ακόμη και αν οι τραπεζικοί οργανισμοί δεν δείχνουν να είναι ιδιαίτερα θετικοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι πληρωμές με ρολόγια και κινητά είναι το ίδιο ασφαλείς όσο και οι πιστωτικές/χρεωστικές ανέπαφες κάρτες.

Μπορείτε να βρείτε την πληρέστερη γκάμα wearables στα καταστήματα Public εδώ.

Γίνε ο άρχοντας των… ανέπαφων συναλλαγών με το δαχτυλίδι Kerv

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Αρέσει σε %d bloggers: