Παιδί 2 ώρες την ημέρα στην οθόνη

Παιδί 2 ώρες την ημέρα στην οθόνη;

Παιδί 2 ώρες την ημέρα στην οθόνη; Τι δείχνει νέα επιστημονική έρευνα για τα παιδιά που βρίσκονται πάνω από 2 ώρες την ημέρα στην οθόνη;

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα πιτσιρίκια που κάθονται με τις ώρες μπροστά από τις οθόνες, είτε τηλεοράσεων, είτε υπολογιστών ή tablet, κρούει νέα έρευνα που δημοσιεύει το The Lancet Child & Adolescent Health.

Σύμφωνα με την έρευνα, σοβαρές νοητικές διαταραχές μπορεί να προκληθούν σε παιδιά που βρίσκονται προσηλωμένα για πάνω από δύο ώρες την ημέρα στην οθόνη!!!

Καναδοί επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα από 4.500 παιδιά στις ΗΠΑ, ηλικίας από 8 έως 11 ετών και συνέκριναν τη χρήση της οθόνης με την απόδοσή τους σε μία εξέταση που μετρά την εξέλιξη του εγκεφάλου.

Όπως απέδειξε η μελέτη, τα παιδιά που κάθονται στην οθόνη μέχρι 120 λεπτά είχαν καλύτερες επιδόσεις στην γλωσσική ικανότητα, την επεισοδιακή μνήμη (σσ.το είδος μνήμης που μας επιτρέπει να θυμόμαστε πράγματα που μας συνέβησαν), την εκτελεστική λειτουργίατην προσοχήτην εργασιακή μνήμη και την ταχύτητα επεξεργασίαςΗ έρευνα έλαβε υπόψιν παράγοντες, όπως το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων και το εισόδημα.

Αυτοί που πέτυχαν υψηλά ποσoστά ήταν αρκετά λίγοι. Κατά μέσο όρο η ομάδα των παιδιών που έλαβε μέρος στην έρευνα βρισκόταν μπροστά από την τηλεόραση, τους υπολογιστές και τα tablet περίπου 3,6 ώρες ψυχαγωγίας την ημέρα.

Παράλληλα, πέραν του περιορισμού της έκθεσης στις οθόνες, διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερες γνωστικές επιδόσεις τα παιδιά που κοιμούνται τουλάχιστον εννέα ώρες κάθε βράδυ και ασκούνται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. 

Οι επιστήμονες, πάντως, επισημαίνουν ότι σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες.

«Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τη σύνδεση μεταξύ των ωρών μπροστά στην οθόνη και τη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων και μελετών για την επίδραση του κάθε τύπου χρόνου που περνά μπροστά σε μία οθόνη, πχ για εκπαιδευτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας του Ινστιτούτου Ερευνών της Οττάβα, Τζέρεμι Γουόλς.

Τα tablet καταστρέφουν τον ύπνο και το βάρος των παιδιών

Advertisements

Related Posts

Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: