Μαγειρεύουν τις βαθμολογίες των benchmarks

Μαγειρεύουν τις βαθμολογίες των benchmarks

Μαγειρεύουν τις βαθμολογίες των benchmarks: Huawei και Honor παραδέχονται ότι μαγειρεύουν τις βαθμολογίες των benchmarks επειδή το κάνουν όλοι…

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σπάνια αναφερόμαστε σε benchmarks (π.χ. AnTuTu, Geekbench, GFXbench κλπ.) διότι πολύ απλά δεν λένε πάντα την αλήθεια και δεν είναι λίγες οι εταιρείες (αν όχι όλες) που μαγειρεύουν τα αποτελέσματα για λόγους εντυπωσιασμού. Τουλάχιστον, κάποιες το παραδέχονται, αλλά δεν θα σας αρέσει η εξήγηση που δίνουν…

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα AnandTech, η Huawei και η θυγατρική της Honor παραδέχονται ότι όντως πειράζουν τα αποτελέσματα των benchmarks και δικαιολογούν τις ενέργειες τους με μια φράση που ακούμε πολύ συχνά στην….Ελλάδα (για όλους τους άλλους λόγους): “Αφού το κάνουν όλοι, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς;”

Στο screenshot που βλέπετε παραπάνω, η εκτέλεση του benchmark έχει γίνει με απενεργοποιημένη τη λειτουργία εντοπισμού υπερθέρμανσης στο Honor Play (ουσιαστικά αποτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή για να μην καίγεται η συσκευή στα χέρια του χρήστη) για να σημειωθεί η υψηλή βαθμολογία, ενώ στη συνέχεια εκτελείται σε κανονικές συνθήκες και η βαθμολογία είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Η απάντηση από πλευράς Huawei δόθηκε μετά από πίεση στον Dr. Wang Chenglu, πρόεδρο του τμήματος Software, ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι τα benchmarks μαγειρεύονται και δεν αντικατοπτρίζουν τις επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες, παρότι αναφέρονται συνεχώς από τους περισσότερους reviewers.

Συνεχίζουν, όμως, να το κάνουν διότι όλοι οι κατασκευαστές “φουσκώνουν” τα αποτελέσματα με παρόμοιο τρόπο.

Σαρώνει η αγορά έξυπνων ρολογιών

Τα smartphone με την «πρωτιά» στην ακτινοβολία

Related Posts

Ο χαρακτήρας της ΕΕ σε πέντε αριθμούς
Ο χαρακτήρας της ΕΕ σε πέντε αριθμούς
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι αγαπημένες στάσεις των γυναικών
Οι αγαπημένες στάσεις των γυναικών
Αρέσει σε %d bloggers: