Κοστίζει η φόρτιση του smartphone στο αυτοκίνητο

Κοστίζει η φόρτιση του smartphone στο αυτοκίνητο;

Κοστίζει η φόρτιση του smartphone στο αυτοκίνητο;Αν νομίζετε ότι η φόρτιση του κινητού στο αυτοκίνητο δεν σας κοστίζει… κάνετε λάθος!

Τελικά δεν είναι μόνο η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, απειλή για την κοινωνία καθώς αποδεικνύεται ότι ακόμη και η φόρτιση του στο αυτοκίνητο, έχει σοβαρές συνέπειες.

Επιβάρυνση του περιβάλλοντος και πολύ υψηλό κόστος είναι τα αποτελέσματα της φόρτισης των κινητών μας τηλεφώνων στο αυτοκίνητο, αντί στο σπίτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της εταιρείας Auto Electrifation, η οποία δημιουργήθηκε από τον Jon Bereisa, που στο παρελθόν ήταν στέλεχος της General Motors Co.

Κοστίζει η φόρτιση του smartphone στο αυτοκίνητο; Έρευνα δείχνει ότι η φόρτιση του smartphone στο αυτοκίνητο μπορεί να κοστίζει έως και 33 φορές περισσότερο από ότι στο σπίτι

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάζει το Bloombergη φόρτιση του τηλεφώνου στο αυτοκίνητο κοστίζει 33 φορές περισσότερο από τη φόρτιση στο σπίτι.

Για τις μετρήσεις θεωρήθηκε ως παραδοχή ότι η φόρτιση ενός smartphone απαιτεί ρεύμα ισχύος 4,8 Watt, ενώ για την επιπλέον κατανάλωση σε καύσιμο που αυτό απαιτεί, χρησιμοποιήθηκαν οι τιμές βενζίνης των ΗΠΑ.

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι αν κάθε Αμερικανός οδηγός φόρτιζε το κινητό του στο αυτοκίνητο θα παράγονταν επιπλέον 970.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο!!!

Πώς όμως συνδέεται η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου με την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου στο αυτοκίνητο;

Πολύ απλά, όταν το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου επιβαρύνεται με επιπλέον φορτία, ειδικά στη λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί, τότε ο αισθητήρας στροφών δίνει εντολή για αύξησή τους, ώστε η γεννήτρια να τροφοδοτεί περισσότερο τη μπαταρία για να μην μειωθεί η τάση της.

Σε αυτοκίνητα με auto start/stop, αυτό σημαίνει ότι είτε δεν θα λειτουργεί συχνά το σύστημα, με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα, την αύξηση της κατανάλωσης.

Φυσικά όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με υποδοχές φόρτισης εξωτερικών συσκευών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τις χρησιμοποιούμε εναλλακτικά προς το δίκτυο παροχής ρεύματος του σπιτιού. Αντίθετα, τώρα που γνωρίζουμε, κάνουμε χρήση μόνο όταν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Φόρτιση smartphone σε δημόσιους χώρους;

photo: pixabay.com

Related Posts

Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
Αργεί να μιλήσει το παιδί
Αργεί να μιλήσει το παιδί;
Αρέσει σε %d bloggers: