Η Apple ρίχνει την απόδοση στα παλιότερα iPhone;

Χρησιμοποιεί η Apple την αναβάθμιση του iOS για να ρίξει την απόδοση στα παλιότερα μοντέλα iPhone;

Μια από τις πεποιθήσεις που υπάρχει είναι ότι η Apple μπορεί να ρίχνει σκόπιμα την απόδοση στα παλαιότερα iPhones, όταν κυκλοφορεί νέα μοντέλα. Αυτό θεωρείται ότι συμβαίνει με την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του iOS που εγκαθίσταται στα κινητά.

Είτε ισχύει κάτι τέτοιο, είτε όχι, τα Google searches για το “iPhone slow”, παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση κάθε φορά που ανακοινώνεται μια νέα έκδοση του iPhone.

Η θεωρία είναι ότι η Apple ρίχνει σκόπιμα την απόδοση στα παλαιότερα μοντέλα, για να κάνουν οι χρήστες της τη μετάβαση στις ανανεωμένες εκδόσεις.

Πόσο ισχύει όμως κάτι τέτοιο τελικά;

Η Futuremark, μια εταιρεία που παρέχει benchmark tests, μας δίνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ξεκινώντας με δεδομένα από την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία δοκίμασε πάνω από 100.000 διαφορετικά iPhones, για να δει τις συνέπειες που θα είχε η αναβάθμιση σε iOS 9, iOS 10, iOS 11, όσον αφορά στην απόδοσή τους.

Η Futuremark χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το iPhone 5s, την παλαιότερη συσκευή που μπορεί να αναβαθμιστεί σε iOS 11, πραγματοποίησε 3DMark Sling Shot Extreme Graphics tests και συγκέντρωσε όλα τα benchmark scores για το iPhone 5s για να κάνει την σύγκριση.

Η ετυμηγορία της εταιρείας είναι ότι δεν υπάρχει πτώση στην απόδοση της GPU και της CPU από το iOS 9 μέχρι το iOS 11. Η απόδοση του iPhone 5s θεωρείται σταθερή, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές.

Για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 7 οι δοκιμές έδειξαν σταθερή απόδοση της GPU, ενώ η CPU φαίνεται να είχε μια μικρή πτώση κατά το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο η πτώση στα σκορ της CPU δεν θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικά την τελική εμπειρία του χρήστη.

Επομένως, αυτό που θέλησε να κάνει η Futuremark ήταν να καταρρίψει την θεωρία ότι η Apple ρίχνει την απόδοση στα παλαιότερα iPhones.

info: techblog.gr

Related Posts

Σωστή διατροφή και γυμναστική αλλά
Σωστή διατροφή και γυμναστική αλλά…
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
Οι οθόνες καθυστερούν την ομιλία ενός παιδιού
Οι οθόνες καθυστερούν την ομιλία ενός παιδιού
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
Αρέσει σε %d bloggers: