Γιατί η μπαταρία του smartphone αδειάζει γρήγορα

Γιατί η μπαταρία του smartphone αδειάζει γρήγορα

Γιατί η μπαταρία του smartphone αδειάζει γρήγορα; 8 απλοί λόγοι που αδειάζουν την μπαταρία στο κινητό μας πιο γρήγορα από τι περιμένουμε…

Σίγουρα εσείς που δεν βγαίνετε από το σπίτι χωρίς το powerbank θα θυμάστε ή μάλλον θα αναπολείτε εκείνα τα παλιά καλά κινητά που τα φορτίζατε κάθε 3-4 μέρες.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες από τις εταιρίες κατασκευής smartphone οι 48 ώρες παραμένουν μάλλον το όριο αντοχής της μπαταρίας της συσκευής μας, προτού χρειαστεί νέα φόρτιση.

Γιατί η μπαταρία του smartphone αδειάζει γρήγορα;

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής της μεταξύ των φορτίσεων, χωρίς πολύ κόπο:

  1. Φωτεινότητα της οθόνης: μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% δεν χάνετε και πολύ από ευκρίνεια και μειώνετε την κατανάλωση της μπαταρίας.
  2. Διαρκής αναζήτηση WiFi: κλείστε το κουμπάκι του WiFi και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας αδειάζει πιο αργά. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth. Ανοίξτε τα όταν τα χρειάζεστε.
  3. Διαρκείς ειδοποιήσεις: μηνύματα, Facebook, Twitter, e-mail, LinkedIn… Όλα αυτά σας στέλνουν διαρκώς ειδοποιήσεις που, ενδεχομένως, δεν χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε όποιες κρίνετε λιγότερο σημαντικές.
  4. Λειτουργία παρασκηνίου: κάποιες εφαρμογές, ακόμα κι αν τις κλείσετε, συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια. Απενεργοποιήστε τις και θα βρείτε την υγειά… της μπαταρίας σας.
  5. Υπερβολική χρήση: παίζετε κάποιο παιχνίδι με πολλά γραφικά; Βλέπετε πολλά βίντεο; Κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σας; Μην απορείτε που η μπαταρία τελειώνει γρήγορα…
  6. Συγχρονισμός εφαρμογών και δεδομένων: το να έχετε συγχρονισμένους τους λογαριασμούς σας στο e-mail σας είναι χρήσιμο. Το να επιτρέπετε να συγχρονίζουν διάφορες εφαρμογές με δεδομένα δεν είναι ούτε απαραίτητο και τρώει και πολύ ενέργεια.
  7. Παλιό λογισμικό/λειτουργικό: υπάρχει λόγος που οι εταιρείες σας καλούν να αναβαθμίζετε κάθε τόσο το λογισμικό των εφαρμογών ή και το λειτουργικό της συσκευής. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας της συσκευής.
  8. Πρόβλημα της συσκευής: αν η μπαταρία της συσκευής σας αδειάζει απότομα, δεν φορτίζει, παρουσιάζει άλλα προβλήματα διαχείρισης ενέργειας, ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα και καλό είναι να τη δει ειδικός.

Τα password πίσω από τις τελείες

Με πληροφορίες από deccanchronicle.com

Advertisements

Related Posts

Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας;
Πότε θα καταρρεύσει το internet;
Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ;
Αρέσει σε %d bloggers: