Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα; 8 απλοί λόγοι που αδειάζουν την μπαταρία στο κινητό μας πιο γρήγορα από τι περιμένουμε…

Σίγουρα εσείς που δεν βγαίνετε από το σπίτι χωρίς το powerbank θα θυμάστε ή μάλλον θα αναπολείτε εκείνα τα παλιά καλά κινητά που τα φορτίζατε κάθε 3-4 μέρες.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες από τις εταιρίες κατασκευής smartphone οι 48 ώρες παραμένουν μάλλον το όριο αντοχής της μπαταρίας της συσκευής μας, προτού χρειαστεί νέα φόρτιση.

Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής της μεταξύ των φορτίσεων, χωρίς πολύ κόπο:

 1. Φωτεινότητα της οθόνης:

  μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% δεν χάνετε και πολύ από ευκρίνεια και μειώνετε την κατανάλωση της μπαταρίας.

 2. Διαρκής αναζήτηση WiFi:

  κλείστε το κουμπάκι του WiFi και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας αδειάζει πιο αργά. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth. Ανοίξτε τα όταν τα χρειάζεστε.

 3. Διαρκείς ειδοποιήσεις:

  μηνύματα, Facebook, Twitter, e-mail, LinkedIn… Όλα αυτά σας στέλνουν διαρκώς ειδοποιήσεις που, ενδεχομένως, δεν χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε όποιες κρίνετε λιγότερο σημαντικές.

 4. Λειτουργία παρασκηνίου:

  κάποιες εφαρμογές, ακόμα κι αν τις κλείσετε, συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια. Απενεργοποιήστε τις και θα βρείτε την υγειά… της μπαταρίας σας.

 5. Υπερβολική χρήση:

  παίζετε κάποιο παιχνίδι με πολλά γραφικά; Βλέπετε πολλά βίντεο; Κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σας; Μην απορείτε που η μπαταρία τελειώνει γρήγορα…

 6. Συγχρονισμός εφαρμογών και δεδομένων:

  το να έχετε συγχρονισμένους τους λογαριασμούς σας στο e-mail σας είναι χρήσιμο. Το να επιτρέπετε να συγχρονίζουν διάφορες εφαρμογές με δεδομένα δεν είναι ούτε απαραίτητο και τρώει και πολύ ενέργεια.

 7. Παλιό λογισμικό/λειτουργικό:

  υπάρχει λόγος που οι εταιρείες σας καλούν να αναβαθμίζετε κάθε τόσο το λογισμικό των εφαρμογών ή και το λειτουργικό της συσκευής. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας της συσκευής.

 8. Πρόβλημα της συσκευής:

  αν η μπαταρία της συσκευής σας αδειάζει απότομα, δεν φορτίζει, παρουσιάζει άλλα προβλήματα διαχείρισης ενέργειας, ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα και καλό είναι να τη δει ειδικός.

Συμβουλές για ισχυρά passwords

Με πληροφορίες από deccanchronicle.com

Advertisements

Related Posts

Πόσο καλοί είστε στα μαθηματικά
Πόσο καλοί είστε στα μαθηματικά;
Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Έτσι θα δείτε δωρεάν ταινίες στο Youtube
Έτσι θα δείτε δωρεάν ταινίες στο Youtube
Πως να μάθετε ποιοι κλέβουν το WiFi σας
Πως να μάθετε ποιοι κλέβουν το WiFi σας;
Αρέσει σε %d bloggers: