Επικίνδυνη η φόρτιση smartphone στο pc ή laptop

Επικίνδυνη η φόρτιση smartphone στο pc ή laptop

Επικίνδυνη η φόρτιση smartphone στο pc ή laptop: Επικίνδυνη η φόρτιση smartphone στον υπολογιστή σας ή laptop σας. Δείτε τους κινδύνους…

Η μπαταρία σας εξαντλείται και ο μόνος τρόπος για να το φορτίσετε είναι να τοποθετήσετε το βύσμα στον υπολογιστή… πριν το κάνετε όμως διαβάστε τι κινδύνους κρύβει!

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι μια απλή πράξη που όμως θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για τα προσωπικά σας δεδομένα στους χάκερ.

Τι γίνεται κατά την σύνδεση smartphone με υπολογιστή ή laptop;

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Kaspersky Labσυνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Το Android παρακολουθεί την τοποθεσία μας συνεχώς!!!

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

  • το όνομα του τηλεφώνου,
  • τον κατασκευαστή,
  • τον τύπο της συσκευής,
  • το σειριακό αριθμό,
  • πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και
  • πληροφορίες του συστήματος αρχείων.

Η ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλεται ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή.

Οι “αθώες” πληροφορίες που αποτελούν… “πόρτα εισόδου” για τους hacker

Ωστόσο, κάθε κινητό μεταφέρει το ίδιο βασικό σύνολο πληροφοριών όπως το όνομα της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον σειριακό αριθμό.

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες αλλά δεν είναι. Μάλιστα, είναι αρκετές για έναν χάκερ για να “σπάσει» ένα smartphone και να πάρει τον έλεγχο, σύμφωνα με το Kaspersky.

Πόσο εύκολη είναι η υποκλοπή των πληροφοριών;

Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές για να δουν πόσο εύκολο είναι να υποκλαπούν πληροφορίες και τελικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν και τόσο δύσκολο.

Οι χάκερ βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τη δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και να αποκτούν πρόσβαση σε όσα στοιχεία θέλουν, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια ο χρήστης.

  • Οι ειδικοί προειδοποιούν αφενός να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες, αφετέρου να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή.
  • Βασική είναι επίσης η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς που είναι ικανό να ανιχνεύσει malware.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Αρέσει σε %d bloggers: