Απαγόρευση πωλήσεων παλαιών iPhone

Απαγόρευση πωλήσεων παλαιών iPhone: Στα δικαστήρια τρέχουν την Apple σε Γερμανία και Κίνα για τα παλιά μοντέλα iPhone

Αμερικανική εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών Qualcomm κέρδισε δεύτερη δικαστική διαμάχη κατά της Apple, με γερμανικό δικαστήριο να αποφασίζει ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει στη Γερμανία τα μοντέλα iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και το iPhone X.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει ορισμένα παλαιότερα μοντέλα του iPhone από τη γερμανική αγορά και πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μάλιστα η Qualcomm πριν από λίγες ημέρες είχε κερδίσει ανάλογη δικαστική υπόθεση και στην Κίνα με το κινεζικό δικαστήριο να αποφασίζει την απαγόρευση πώλησης μοντέλων της Apple από το iPhone 6 μέχρι και το iPhone X στην κινεζική αγορά!!!

Η Apple έχει ασκήσει έφεση και στην Κίνα, αν και βέβαια εξακολουθεί να πουλάει κανονικά τα… “απαγορευμένα” μοντέλα της, στα οποία ωστόσο έχει κάνει αλλαγές στο λογισμικό τους…

Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου μπορεί να επηρεάσει την πώληση μόνο λίγων εκατομμυρίων τηλεφώνων από τις εκατοντάδες εκατομμύρια που πουλάει κάθε χρόνο η Apple, ωστόσο εντάσσεται σε ευρύτερη δικαστική διαμάχη μεταξύ Qualcomm και Apple.

Αναλυτές αναφέρουν πως η γερμανική αγορά είναι σχετικά μικρή για την Apple, η οποία πουλάει εκεί περίπου 10 εκατ. συσκευές τον χρόνο, εκ των οποίων οι μισές είναι παλαιότερα μοντέλα.

H αμερικανική κανονιστική αρχή και η Apple έχουν ασκήσει αγωγή κατά της Qualcomm σε αμερικανικά δικαστήρια.

Η Apple υποστηρίζει ότι η Qualcomm έχει εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα ώστε να διατηρήσει το μονοπώλιό της στους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στα μόντεμ των κινητών τηλεφώνων και επιτρέπουν τη σύνδεση των συσκευών με ασύρματα δίκτυα δεδομένων.

Στη γερμανική υπόθεση το δικαστήριο αποφάσισε πως η Apple έχει παραβιάσει μια πατέντα της Qualcomm, η οποία θα πρέπει να καταθέσει εγγύηση ύψους 668,4 εκατ. ευρώ ώστε να ισχύσει η απαγόρευση πώλησης παλαιότερων κινητών της Apple μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Το γερμανικό δικαστήριο απαίτησε την κατάθεση εγγύησης κρίνοντας πως αυτό θα είναι το ποσό που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Apple ως διαφυγόντα κέρδη στην περίπτωση που κερδίσει την έφεση.

Επικίνδυνα Apps στο iPhone κλέβουν χρήματα

Related Posts

6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους
Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν ευτυχισμένους
Βασικά γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων
Βασικά γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων
Τι κάνουν - αποφεύγουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
Τι κάνουν – αποφεύγουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Αρέσει σε %d bloggers: