Διεθνές Συνέδριο Βιονανοϋλικών στην Κρήτη

Το διεθνές συνέδριο «Fibrous Protein Nanocomposites for Tailored Hybrid Biostructures and Devices» στην Κρήτη 

Το διεθνές συνέδριο «Fibrous Protein Nanocomposites for Tailored Hybrid Biostructures and Devices» (http://www.engconfintl.org/12av.html) θα διεξαχθεί στο Daios Cove Resort στην Κρήτη, από 8-12 Οκτωβρίου 2012.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ECI (Engineering Conferences International, http://www.engconfintl.org/), η οποία διοργανώνει συνέδρια σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια, και είναι το πρώτο που θα γίνει στην Ελλάδα.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ανασκόπηση των πιο πρόσφατων εξελίξεων, διεθνώς, στον τομέα των βιολογικών / βιοεμπνευσμένων σύνθετων υλικών, ο οποίος βρίσκεται στη βάση σημαντικών τεχνολογικών επαναστάσεων. Απώτερος στόχος είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα βιολογικά μακρομόρια (κυρίως πεπτίδια και πρωτεΐνες) στον σχεδιασμό καινοτόμων υλικών με εφαρμογές σε νανοδιατάξεις, αναγεννητική Ιατρική και μηχανική ιστών, αισθητήρες, συλλογή ενέργειας, κλπ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Εκτός από την παρουσίαση των τελευταίων ερευνητικών επιτευγμάτων στο πεδίο των βιολογικών υλικών, το συνέδριο στοχεύει στην προβολή των Ελληνικών ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτό, καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ Ερευνητών και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.

Με πληροφορίες από epixeiro.gr

Advertisements

Related Posts

Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας;
Αρέσει σε %d bloggers: