Στο Ντουμπάι εκτυπώνουν κι εμείς ακόμα χτίζουμε

Στο Ντουμπάι εκτυπώνουν κι εμείς ακόμα χτίζουμε

Στο Ντουμπάι εκτυπώνουν κι εμείς ακόμα χτίζουμε: Τα πρώτα εκτυπωμένα 3D printed γραφεία είναι γεγονός και βρίσκονται στο Ντουμπάι…

Το Ντουμπάι γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο με 3D printed γραφεία. Τόσο το κτιριακό συγκρότημα όσο και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για την ολοκλήρωσή τους χρειάστηκαν μόλις 3 εβδομάδες.

Τα εντυπωσιακά γραφεία, βγαλμένα κυριολεκτικά από το μέλλον, αποτελούν μέρος του project της κυβέρνησης να επενδύσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στις οικοδομές μειώνοντας τόσο το κόστος όσο και τον χρόνο κατασκευής.

Χρειάστηκαν αρκετά λιγότερα εργατικά χέρια… βασικά μόνο ένας υπάλληλος που πρακτικά επιβεβαίωνε ότι ο εκτυπωτής εκτύπωνε με βάση το αρχικό σχέδιο.

Αργότερα, χρειάστηκαν κι άλλοι εργάτες όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί κλπ. για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση των βασικών κομματιών, όμως συγκριτικά με ένα συμβατικό κτίριο, ο αριθμός ήταν αρκετά μειωμένος.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό μείγμα τσιμέντου, ενώ τα τεστ αξιοπιστίας πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία και την Κίνα.

Το κτίριο διαθέτει έναν όροφο μόνο, έχει έκταση 250 τετραγωνικά μέτρα και ο εκτυπωτής που χρησιμοποιήθηκε είχε διαστάσεις 6×36.5×12.1 μέτρα. Το κόστος της κατασκευής του κτιρίου ήταν μόλις 140.000 δολάρια, η μισή τιμή από ένα κτίριο που θα χτιζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο Mohamed Al Gergawi, υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: “Αυτό είναι το πρώτο 3D-printed κτίριο στον κόσμο και δεν είναι απλά ένα κτίριο, έχει πλήρως λειτουργικά γραφεία και υπαλλήλους. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος θα αλλάξει”.

Ο κόσμος σίγουρα θα αλλάξει αλλά το θέμα είναι αυτή η αλλαγή θα είναι όντως προς το καλύτερο ή μήπως προς το χειρότερο;

Στόχος της κυβέρνησης του Ντουμπάι είναι μέχρι το 2030, το 25% των κτιρίων της χώρας να είναι φτιαγμένα με τρισδιάστατο εκτυπωτή

Δείτε στην συνέχεια και το σχετικό βίντεο…

Που στην Ελλάδα “κατασκεύασαν” τις πρώτες 3D διαβάσεις;

Κράτα το

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names
Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names
Δεν ξέρουν ότι Instagram και WhatsApp είναι του Facebook
Δεν ξέρουν ότι Instagram και WhatsApp είναι του Facebook
Το soundtrack του Last Christmas
Το soundtrack του Last Christmas
Αρέσει σε %d bloggers: