Ο 3D εκτυπωτής εκτυπώνει και κατοικήσιμα σπίτια

Ο 3D εκτυπωτής θα εκτυπώνει και… κατοικήσιμα σπίτια!!!

Δείτε το πρώτο κατοικήσιμο σπίτι που κατασκευάστηκε από 3D εκτυπωτή!!!

Ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής, αυτός δηλαδή της τρισδιάστατης εκτύπωσης, πέραν του ότι είναι ένα πολύ εντυπωσιακό project, θα μπορούσε να αποδώσει πολλά στο επίμαχο θέμα του κόστους κατασκευής κατοικιών, αλλά και στο θέμα του χρόνου…

Και όλα αυτά απλά με έναν ειδικό 3D εκτυπωτή!!!


Αυτή ακριβώς η φουτουριστική ιδέα υλοποιήθηκε πρόσφατα στα περίχωρα της Μόσχας και όπως μας ενημερώνει η κατασκευάστρια εταιρεία ότι η εκτύπωση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η συγκεκριμένη κατοικία, δημιουργία της νεοσύστατης τεχνολογικής εταιρείας Apis Cor, έχει εμβαδόν 37 τετραγωνικών μέτρων και κόστισε 10.134 δολάρια ή 275 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο εκτυπωτής μεταφέρθηκε επί τόπου, όπου δημιούργησε τους τσιμεντένιους τοίχους και τα εσωτερικά χωρίσματα ως μια ενιαία δομή, αντί το σπίτι να εκτυπωθεί σε επιμέρους τμήματα και μετά αυτά να μεταφερθούν για συναρμολόγηση στο σημείο ανέγερσης.

Στη συνέχεια, μια ομάδα εργατών ολοκλήρωσε το σπίτι, προσθέτοντας τη στέγη, τα παράθυρα και ό,τι άλλο χρειαζόταν στο εσωτερικό του.

Μάλιστα, η Samsung συνεργάσθηκε με την Apis Cor για να παρέχει τον οικιακό εξοπλισμό του σπιτιού

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Γι’ αυτό, η κατασκευαστική διαδικασία χρειάζεται να γίνει γρήγορη, αποδοτική και ταυτόχρονα άκρως ποιοτική. Προκειμένου αυτό να συμβεί, είναι ανάγκη να οι έξυπνες μηχανές να αναλάβουν τον κύριο όγκο της δουλειάς» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας και εφευρέτης του μεταφερόμενου εκτυπωτή Νικίτα Τσεν-γιουν-τάι.

Τα βίντεο από την ανέγερση του σπιτιού είναι πραγματικά εντυπωσιακά…

Advertisements

Related Posts

Η απόκοσμη ομορφιά της Ισλανδίας από ψηλά
Η απόκοσμη ομορφιά της Ισλανδίας από ψηλά
Γιατί απαγορεύει το μαζούτ η Ισλανδία
Γιατί απαγορεύει το μαζούτ η Ισλανδία;
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Αρέσει σε %d bloggers: