Ένα εξωγήινο κάμπινγκ

Ένα εξωγήινο κάμπινγκ…

Ένα εξωγήινο κάμπινγκ: Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα δημιούργησε σε έρημο ένα κάμπινγκ που να ταιριάζει στον πλανήτη Άρη…

Το τοπίο που επέλεξε η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα είναι η καυτή και αφιλόξενη έρημος Μοχάβε, στην Καλιφόρνια, όπου το τοπίο προσομοιάζει με του κόκκινου πλανήτη, ενώ εκεί κάνει και η NASA τα πειράματα της, για την ατμόσφαιρα στον Άρη.

Η γλύπτρια και ερευνήτρια κοινωνικής πρακτικής Andrea Zittel δημιούργησε εκεί, στην περιοχή Τζόσουα Τρι (Joshua Tree), το «ινστιτούτο ερευνών ζωής», που περιλαμβάνει ένα κάμπινγκ με θόλους για ύπνο, σαν αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Οι 12 θόλοι είναι καμουφλαρισμένοι ανάμεσα στις πέτρες που τους περιβάλλουν, σε χώρο ο οποίος ανήκει στην Andrea Zittel, και ανοίγει δύο φορές το χρόνο σε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, πεζοπόρους, κατασκηνωτές ή όσους αισθάνονται κοντά στις ανθρωπιστικές, καλλιτεχνικές και οικολογικές θέσεις της.

Η κατασκήνωση ξεκίνησε απλά ως ένας «ξενώνας» και χτίστηκε από την Andrea Zittel για τους φίλους και συνεργάτες που την επισκέπτονται τακτικά.

Τώρα, είναι ανοιχτή δύο εποχές κάθε χρόνο. Ένα μήνα το φθινόπωρο, συνήθως τον Οκτώβριο και ένα μήνα την άνοιξη, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Κάθε «ανοικτή σεζόν» χωρίζεται σε εβδομαδιαίες συνεδρίες, που παρακολουθούν οι κατασκηνωτές. Ο ύπνος τους γίνεται στους θόλους, ενώ υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα για το φαγητό τους.

Ένα εξωγήινο κάμπινγκ…

Ένα superyacht από άλλο πλανήτη

info-photos: messynessychic.com, zittel.org

Related Posts

Delivery με αυτόνομα οχήματα από την Amazon
Delivery με αυτόνομα οχήματα από την Amazon
Υποχρεωτικές οι τεχνολογίες οδικής ασφάλειας
Υποχρεωτικές οι τεχνολογίες οδικής ασφάλειας
Το απίστευτο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Το απίστευτο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Όντως κακή για την υγεία η ζάχαρη
Όντως κακή για την υγεία η ζάχαρη;
Αρέσει σε %d bloggers: