Η μάχη των εφαρμογών smartphones και των ηλεκτρονικών καταστημάτων Apple και Google… 

Η εταιρία στατιστικών ερευνών, Distimo, δημοσίευσε την αναλυτική ετήσια αναφορά του 2012 για την αγορά των εφαρμογών για smartphones. Τα ενδιαφέροντα στατιστικά δεδομένα μας δίνουν πληροφορίες για το App Store της Apple και το Google Play αλλά και για τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και τους πιο πετυχημένους δημιουργούς.

Όπως δείχνουν, λοιπόν , τα αποτελέσματα της έρευνας, το Google Play παρουσιάζει σημαντική άνοδο όσον αφορά την ανάπτυξη του καθώς ο ημερήσιος τζίρος του ανέβηκε κατά 43% στις 20 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, που διεξάγεται η έρευνα. Από την άλλη πλευρά και ο τζίρος του App Store διέγραψε άνοδο που άγγιξε όμως το ποσοστό του 21%. Τα νούμερα δείχνουν πως η Google κλείνει σιγά σιγά την ψαλίδα από την Apple, βέβαια γνωρίζει ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, αφού σε καθαρά νούμερα η Apple φτάνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε τζίρο ενώ στο ίδιο διάστημα η Google βρίσκεται στα 3,5 εκατομμύρια.

Στον χώρο των εφαρμογών, το Line Pop κατέχει το ρεκόρ κυκλοφορίας αφού, μέσα σε 72 ώρες έφτασε τους 1,75 εκατομμύρια χρήστες. Με το Draw Something να ακολουθεί με 1 εκατομμύριο χρήστες σε εννέα μέρες κυκλοφορίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 7 εφαρμογές του iOS και 4 του Google Play ευθύνονται για το 10% του συνολικού τζίρου του 2012, γεγονός που δείχνει πως είναι λίγες οι εφαρμογές που αποφέρουν μεγάλα κέρδη.

Με στοιχεία από Distimo και techit.gr

Advertisements

Related Posts

Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
emmiting-the-most-radiation
Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία;
Ακτινοβολία από Wi-Fi και τηλέφωνα
Ακτινοβολία από Wi-Fi και τηλέφωνα
Αρέσει σε %d bloggers: