1 δις ευρώ θα πέσει στην ψηφιακή πολιτική!!!

1 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πέσουν για την σύσταση της Νέας Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής

Νέα Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, όπως επανειλημμένα έχει αναγγείλει ο Πρωθυπουργός, θα συσταθεί άμεσα από την κυβέρνηση με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Δημοσίου και την εκπόνηση μια συνολικής ψηφιακής στρατηγικής σε πολλαπλά επίπεδα από τον ηλεκτρονικό εμπόριο, την προσβασιμότητα σε σειρά υπηρεσιών, την αδειοδότηση επιχειρήσεων, την ενδοεπικοινωνία υπηρεσιών του δημοσίου, την ανάπτυξη λογισμικού.

Η σχετική ρύθμιση που χαρακτηρίζεται ως κομβική για την ανάπτυξη και «προικοδοτείται» με 1δις από το ΕΣΠΑ αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση για να «ανοίξει» η εκταμίευση της δόσης.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Γενάρη ωστόσο δεν είχε πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Μάλιστα η δράση αυτή είναι απαραίτητη για να εκταμιευτούν πόροι 1 δισ που είναι δεσμευμένοι για την υλοποίηση του Θεματικού Στόχου 2 του ΕΣΠΑ 2014-20 που περιλαμβάνει έργα πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Γραμματεία θα υπάγεται στον Πρωθυπουργό και θα εκπονεί σε 5ετή βάση ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την ψηφιακή στρατηγική. Θα προβλέπεται επίσης υποχρεωτική συμμόρφωση όλων των υπουργείων και δημόσιων φορέων στις οδηγίες της νέας Γραμματείας.

Βασική στόχευση της νέας υπηρεσίας είναι η εξασφάλιση διαλειτουργικότητας των διαφόρων μητρώων που οφείλει να διατηρεί το δημόσιο κάτι που αναμένεται να διευκολύνει τον έλεγχο αλλά και την αδειοδότηση επιχειρήσεων.

Τέλος, η νέα υπηρεσία θα είναι η υπεύθυνη για το Σύστημα Ονομάτων Χώρων δηλαδή τα domain names που θα χρησιμοποιεί το ευρύτερο και το στενό δημόσιο στο διαδίκτυο.

Related Posts

Καταργεί τα likes το Facebook
Καταργεί τα likes το Facebook
Πόσο κάνουν στην Ελλάδα τα νέα iPhone
Πόσο κάνουν στην Ελλάδα τα νέα iPhone;
Το Facebook ξέρει πότε έκανες σεξ
Το Facebook ξέρει πότε έκανες σεξ
Επικίνδυνα Apps στο smartphone σας
Επικίνδυνα Apps στο smartphone σας
Αρέσει σε %d bloggers: