Από Δευτέρα η αποχή των δικηγόρων…

Την Δευτέρα ξεκινά η αποχή διαρκείας των δικηγόρων…

Αποχή διαρκείας από την επόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 αρχίζουν οι δικηγόροι μετά το αποτέλεσμα του πανελλαδικού Δικηγορικού δημοψηφίσματος για την απόρριψη του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ομόθυμα η Ολομέλεια εκτιμά ότι η βούληση των 23.000 δικηγόρων που προσήλθαν πανελλαδικά στις κάλπες και αποδοκίμασαν με ποσοστό 93% το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκρίνοντας ως μορφή κινητοποίησης την αποχή διαρκείας, είναι σαφής και δεσμευτική για τα όργανα του Δικηγορικού Σώματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή, όπως αναφέρει σχετικά η naftemporiki.gr, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής. Παράλληλα ζήτησε να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος, προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αν και δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παρά το γεγονός, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει από τις 28 Αυγούστου αναλυτικά τις θέσεις του επί του επίμαχου νομοσχεδίου οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, η Ολομέλεια των Προέδρων εξουσιοδότησε την Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχει στο διάλογο με βάση τις θέσεις αυτές και να ενημερώσει το Σώμα όταν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή θέσεων εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να επανακαθορίσει τη στάση της.

Related Posts

Μια Χρυσή βουτιά στο διαμάντι του νότου
Μια Χρυσή βουτιά στο διαμάντι του νότου
Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Ταξίδι στο φιόρδ του Ρεθύμνου
Ταξίδι στο φιόρδ του Ρεθύμνου
Βουτιά σε 7 παραλίες της Κρήτης
Βουτιά σε 7 παραλίες της Κρήτης
Αρέσει σε %d bloggers: