Το καφέ του Λευκού Καρχαρία…

Το καφέ του Λευκού Καρχαρία: Εκατοντάδες λευκοί καρχαρίες συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει

Σε συναγερμό έχει τεθεί η επιστημονική κοινότητα ανά τον κόσμο για την… εαρινή σύναξη των λευκών καρχαριών που παρατηρείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες από τα τεράστια και άκρως επικίνδυνα ψάρια συγκεντρώνονται σε ένα σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού μεταξύ της Χαβάης και της Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού.

 

Αυτή καθαυτή, η παρουσία πολλών λευκών καρχαριών σε ένα συγκεκριμένο σημείο προκαλεί απορίες, καθώς είναι μοναχικοί κυνηγοί και σπάνια συνυπάρχουν με άλλους.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λογική αιτία για τη συγκέντρωση αυτή (π.χ. τροφή).

Μάλιστα, οι επιστήμονες αποκαλούν το σημείο συγκέντρωσης των ψαριών ως το «Καφέ του Λευκού Καρχαρία», χωρίς, ωστόσο να έχουν βρει εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή.

Πάντως, αν και το σημείο βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα, οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, για καλό και για κακό.

Τεράστιος λευκός καρχαρίας στα ρηχά!!!

Related Posts

Καταργεί τα likes το Facebook
Καταργεί τα likes το Facebook
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πώς οι λύκοι εξημερώθηκαν σε σκύλους
Πώς οι λύκοι εξημερώθηκαν σε σκύλους;
Αρέσει σε %d bloggers: