Τι κάνει η Ευρώπη για μένα; Ο νέος διαδικτυακός τόπος για τις ευρωεκλογές του 2019

Έναν πρωτοποριακό νέο διαδικτυακό τόπο, που αναδεικνύει τον πώς η ΕΕ έχει βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ενόψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, πολύγλωσσο διαδικτυακό τόπο που φέρει τον τίτλο «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», στον οποίο οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες αποφάσεις έχει πάρει η ΕΕ και αφορούν στην περιοχή του, το επάγγελμά τους ή ακόμα και το αγαπημένο τους χόμπι.

Περιλαμβάνει 1.800 σημειώματα, τα οποία είναι οργανωμένα σε δύο βασικές κατηγορίες:

  • Στην πρώτη, που φέρει τον τίτλο «Στον τόπο μου», οι χρήστες, μπορούν να επιλέξουν τον τόπο όπου ζουν και εργάζονται και να διαβάσουν τι ακριβώς έχει προσφέρει η ΕΕ στην περιοχή τους ή στις γειτονικές πόλεις. Αυτή η ενότητα καλύπτει πάνω από 1.400 τοποθεσίες.
  • Στη δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Στη ζωή μου», κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 400 σημειώματα για να …ανακαλύψει τις αποφάσεις που έχει πάρει η ΕΕ και έχουν επηρεάσει την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τα κοινωνικά δικαιώματα, τον αθλητισμό, τη μουσική, ακόμη και την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων κ.ά. Μπορεί να διαπιστώσει, επίσης, το πώς η ΕΕ υποστηρίζει τους ευρωπαίους πολίτες στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς υπάρχουν ειδικά σημειώματα για συγκεκριμένα επαγγέλματα -για τους μελισσοκόμους έως και τους οδηγούς λεωφορείων και τους ζυθοποιούς.

Τα σημειώματα είναι σύντομα, μίας σελίδας, ενώ υπάρχουν μετά-σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, ο διαμοιρασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολος, όπως και η περαιτέρω χρήση σε διαδικτυακές σελίδες, ακόμη και σε μορφή PDF.

«Οι Ευρωπαίοι ρωτούν τι έχει κάνει η ΕΕ γι’ αυτούς και ο νέος αυτός ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρέχει σαφείς απαντήσεις σε απλή γλώσσα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, εγκαινιάζοντας τον εν λόγω διαδικτυακό τόπο, και πρόσθεσε ότι «θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά τους πολίτες της».

Ο διαδικτυακός τόπος έχει δημιουργηθεί από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου («EPRS»), σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Μετάφρασης του ΕΚ.

Δείτε για παράδειγμα τι κάνει η Ευρώπη για το… Ηράκλειο στο παρακάτω κείμενο

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στην διεύθυνση: https://www.what-europe-does-for-me.eu/

Γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τεχνολογικοί κολοσσοί;

Ο χάρτης της Ευρώπης με καλλιτεχνική ματιά

Related Posts

Είσαι αναποφάσιστος
Είσαι αναποφάσιστος;
Πόσους σταυρούς βάζουμε
Πόσους σταυρούς βάζουμε;
Μέχρι Κολούμπια τα fake news του Άδωνι
Μέχρι Κολούμπια τα fake news του Άδωνι
Τα πάντα για τις ευρωεκλογές
Τα πάντα για τις ευρωεκλογές
Αρέσει σε %d bloggers: