Τέλος τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία

Τέλος τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία

Τέλος τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία: Μόνο παιδιά που έχουν κάνει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς θα πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Σε εφαρμογή ο νόμος, που προβλέπει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ στους γονείς παιδιών ηλικίας 6-16 ετών που δεν έχουν φροντίσει να τους κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια.

Μόνο παιδιά που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς, θα πηγαίνουν πλέον σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στην Ιταλία, σύμφωνα με νόμο που τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα.

Οι γονείς που θα στέλνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους ηλικίας 6-16 ετών στο σχολείο κινδυνεύουν με πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ αλλά θα γίνεται κανονικά η παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ τα παιδιά κάτω των 6 ετών θα αποκλείονται από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Η έναρξη εφαρμογής του νόμου, για τον οποίο υπήρξαν πολύμηνες συζητήσεις, έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα ιλαράς στη χώρας παρουσιάζουν αύξηση.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο Lorenzin, που πήρε το όνομά του από την πρώην υπουργό Υγείας Beatrice Lorenzin που τον εισήγαγε, τα παιδιά πρέπει να κάνουν μια σειρά υποχρεωτικών εμβολίων πριν παρακολουθήσουν το σχολείο. Συμπεριλαμβάνεται εμβολιασμός για ανεμοβλογιά, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά.

Εκτόξευση κρουσμάτων ιλαράς

Απόλυτα ασφαλές το τριπλό παιδικό εμβόλιο

Related Posts

Πως οι κοινωνικές δράσεις εξαφανίζουν στρες και άνοια
Πως οι κοινωνικές δράσεις εξαφανίζουν στρες και άνοια;
Τι κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης
Τι κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Αρέσει σε %d bloggers: