Τέλος η Τουρκία από το πρόγραμμα των F35

Τέλος η Τουρκία από το πρόγραμμα των F35

Τέλος η Τουρκία από το πρόγραμμα των F35: Μέχρι το Μάρτιο του 2020 θα έχει τερματιστεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F35

Έως το Μάρτιο του 2020 αναμένεται να έχει τερματιστεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F35!!!

Το παραπάνω ακριβώς ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ελένα Λόρτ, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορέσει να καλύψει τα κενά που θα δημιουργήσει ο αποκλεισμός της Άγκυρας από το πρόγραμμα και δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις παραδόσεις των F-35 στα κράτη που έχουν ήδη κάνει παραγγελίες.

«Προχωράμε σε έναν πολύ συντεταγμένο τερματισμό της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020» υπογράμμισε η Λόρτ, η οποία δεν απάντησε στο εάν η Άγκυρα θα μπορούσε να επανενταχθεί στο πρόγραμμα εάν δεν εγκαταστήσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

«Αυτή είναι μια πολύ συγκεκριμένη αντίδραση σε μια συγκεκριμένη ενέργεια» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική σχέση της με την Τουρκία.

Άδικη και λανθασμένη απόφαση λέει η Τουρκία

Για άδικη απόφαση έκανε λόγο από την πλευρά της η Τουρκία.
«Αυτό το μονομερές μέτρο αντίκειται προς το πνεύμα της συμμαχίας και δεν βασίζεται σε θεμιτούς λόγους (…). Ο αποκλεισμός της Τουρκίας, ενός από τους εταίρους του προγράμματος F-35, είναι άδικος» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προέτρεψε την Ουάσιγκτον να ανακαλέσει την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, ενώ έκρινε ότι θα πλήξει τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο κρατών, συμμάχων στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Και γιατί δεν παίρνουμε F-35 μάστορα;

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Θέλει να πάει στον Άρη ο Τραμπ
Θέλει να πάει στον Άρη ο Τραμπ
Φιάσκο Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική
Φιάσκο Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική
Οι ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις
Οι ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις
7 στους 10 δεν έχουν φράγκο στην άκρη
7 στους 10 δεν έχουν φράγκο στην άκρη
Αρέσει σε %d bloggers: