Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία

Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία

Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία: Γιατί τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου;

Τι το διαφορετικό κάνουν οι γονείς στις Κάτω Χώρες και τα παιδιά τους είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου;

  • Τα παιδιά παίζουν χωρίς επιτήρηση

Στην Ολλανδία, το υπαίθριο παιχνίδι θεωρείται αντίδοτο στον εθισμό της τηλεόρασης και του καναπέΟι Ολλανδοί γονείς διδάσκουν τα παιδιά τους να κολυμπούν, να κάνουν ποδήλατο και να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια, από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Στη συνέχεια, σταδιακά “χαλαρώνουν τα λουριά” και τα 6χρονα παιδιά πηγαίνουν στο πάρκο ασυνόδευτα, και φτάνουν με τα ποδήλατά τους στο σχολείο. Γύρω στα οκτώ παίζουν στο δρόμο χωρίς καμία επίβλεψη.

  • Ξοδεύουν πολύ χρόνο με τους γονείς τους

Οι Ολλανδοί γονείς εργάζονται κατά μέσο όρο 29 ώρες την εβδομάδα και αφιερώνουν τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα στο να βλέπουν μόνο τα παιδιά τους. Οι τυπικές μεσοαστικές ολλανδικές οικογένειες τρώνε πρωινό και δείπνο μαζί καθημερινά, ενώ πάνε διακοπές μαζί τρεις φορές το χρόνο-για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά. Και παρόλο που το 75% των μητέρων εργάζονται με μειωμένο ωράριο, οι μπαμπάδες διαδραματίζουν ίσο ρόλο στη φροντίδα των παιδιών.

  • Δεν συμπεριφέρονται σαν ενήλικες

Τα παιδιά και οι ενήλικες είναι ισότιμα και μοιράζονται αμοιβαίο σεβασμό στις Κάτω Χώρες. Στην Ολλανδία είναι απολύτως φυσικό τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω στα τραπέζια των εστιατορίων χαρούμεναΤα παιδιά στην Ολλανδία είναι ευπρόσδεκτα παντού.

Καφετέριες και εστιατόρια φροντίζουν συνειδητά τις οικογένειες, έχοντας γωνιές παιχνιδιού με βιβλία, παζλ και παιχνίδια και όχι παιδότοπους – κλουβιά για τον “εγκλεισμό” των παιδιών – ταραξιών.

Στην Ολλανδία, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ενεργούν αυθόρμηταΤο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το να είσαι ήσυχος και υπάκουος.

Τα 8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς

Με πληροφορίες από Telegraph
photo:
pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: