Τα πιο απόκοσμα μέρη του κόσμου

Τα πιο απόκοσμα μέρη του κόσμου

Τα πιο απόκοσμα μέρη του κόσμου: Δείτε 10 από τα πιο όμορφα αλλά εγκαταλειμμένα και απόκοσμα μέρη στον κόσμο, ένα βρίσκεται στην Κρήτη…

Μερικά από αυτά μάλιστα είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στις χώρες όπου βρίσκονται ή Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Κι όχι άδικα, αφού και ιστορικά κειμήλια είναι και διατηρούν απαράμιλλη την ομορφιά τους! Πιο απόκοσμη ίσως…

Craco, Ιταλία
apokosma-meri-010

Μεσαιωνικό χωριό στην επαρχία της Matera που εγκαταλείφθηκε το 1963 λόγω σεισμών.

Βυθισμένο κότερο, Ανταρκτική
apokosma-meri-009

Αυτό το βυθισμένο σκάφος του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου Joao Lara Mesquita στα παγωμένα νερά της Ανταρκτική δίνει μια παράξενη ομορφιά στα παγωμένα νερά!

Σπιναλόγκα, Κρήτη
apokosma-meri-008

Διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, ειδικά και μετά την επιτυχία του σίριαλ «Το Νησί». Τόπος… εξορίας των λεπρών που εγκαταλείφθηκε το 1957.

Angkor Wat, Καμπότζη
apokosma-meri-007

Γνωστός και ως ο μεγαλύτερος ινδουιστικός ναός ή το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο, το Angkor Wat είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκαταλελειμμένου τόπου. Σύμβολο για τη χώρα της Καμπότζης, που περιλαμβάνεται στη σημαία.

SS Ayrfield, Αυστραλία
apokosma-meri-006

Ένα πλοίο έχει εγκαταλειφθεί λίγο έξω από το λιμάνι του Σίδνεϊ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα είναι γεμάτο βλάστηση. Ένας κήπος που επιπλέει…

El Hotel Del Salto, Κολομβία
apokosma-meri-005

Κάποιοι λένε ότι είναι από τα πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στην περιοχή! Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1928 για όσους ήθελαν να επισκεφθούν τους καταρράκτες Tequendama που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κτίριο. Έκλεισε το 1990 καθώς ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε

Μάτσου Πίτσου, Περού
apokosma-meri-004

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ήταν κάποτε μια ακμάζουσα πόλη του πολιτισμού των Ίνκας. Ωστόσο, το ερώτημα σχετικά με το γιατί ο τόπος εγκαταλείφθηκε εξακολουθεί να είναι αναπάντητο μεταξύ εμπειρογνωμόνων και ιστορικών, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη πείνας ή καταστροφής στην περιοχή.

Kolmanskop, Έρημος Ναμίμπια
apokosma-meri-003

Η πόλη Komanskop στη μέση της ερήμου ιδρύθηκε αρχικά το 1908, όταν η εξόρυξη των διαμαντιών στην περιοχή ήταν σε ακμή. Κατοικήθηκε από Γερμανούς και εγκαταλείφθηκε μόλις στέρεψαν τα αποθέματα των πολύτιμων λίθων.

Wonderland Amusement Park, Κίνα
apokosma-meri-002

Παράξενα όμορφο, το διασκεδαστικό αυτό πάρκο στο χωριό Chenzguang, λίγο έξω από το Πεκίνο, δεν λειτούργησε ποτέ αφού η κατασκευή του διακόπηκε το 1998 λόγω των ανεπαρκών οικονομικών πόρων.

Christ of Abyss, Ιταλία

Βυθισμένο στις ακτές της Μεσογείου στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας, το χάλκινο άγαλμα του Ιησού δεν εγκαταλείφθηκε από προηγούμενους πολιτισμούς. Αντ ‘αυτού, σκόπιμα βυθίστηκε εκεί το 1954 κατά τον εορτασμό προς τιμήν του Dario Gonzatti, του πρώτου Ιταλού που χρησιμοποίησε εξοπλισμό για καταδύσεις. Το άγαλμα έχει ύψος 2,5 μέτρα και βυθίστηκε 17 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ανακατασκευάστηκε το 2003 και τοποθετήθηκε πίσω στη θέση του το επόμενο έτος.

Η Σπιναλόγκα μπαίνει στα μνημεία της UNESCO

Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: