Τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο

Τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο

Τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο: Δείτε ποια είναι τα 5 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο με βάση το Forbes

Οι επόμενες πέντε περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι δεν φτάνει μόνο να έχεις τα χρήματα για να φτιάξεις ένα φανταστικό σπίτι. Πρέπει να έχεις και την αισθητική, αλλιώς το αποτέλεσμα, όσο ακριβό και αν είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και ωραίο. Δείτε λοιπόν -από το πιο φθηνό μέχρι το πιο ακριβό, τα πέντε πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ – 43 εκατομμύρια δολάρια

O Larry Elison, ένας από τους πιο άπληστους συλλέκτες ακινήτων, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, αγόρασε το 2004 είκοσι τρία στρέμματα γης στο Woodside της Καλιφόρνιας, πάνω στα οποία έχτισε δέκα κτίρια σε γιαπωνέζικο στυλ (κεντρική φωτογραφία). Επίσης πρόσθεσε μια τεχνητή λίμνη, ένα σπίτι μόνο για να απολαμβάνει το τσάι του, ένα άλλο για να απολαμβάνει αποκλειστικά το μπάνιο του ενώ δεν παρέλειψε να κατασκευάσει και μια λίμνη για Koi (ψάρια που φέρνουν υγεία και καλοτυχία σε όσους τα φιλοξενούν σύμφωνα με γιαπωνέζικη παράδοση). Όλα αυτά του κόστισαν γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια, δυστυχώς όμως η αξία του ακινήτου σήμερα δεν ξεπερνάει τα 43 εκατομμύρια, γεγονός που αφήνει ασυγκίνητο τον κύριο Elison.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – 244 εκατομμύρια δολάρια

Το παραπάνω διαμέρισμα που αγόρασε ο Rinat Akhmetov, o πλουσιότερος Ουκρανός το 2011 στην τιμή των 221 εκατομμυρίων δολαρίων, στην περιοχή Knightsbridge στο κέντρο του Λονδίνου, αποδείχτηκε πολύ έξυπνη αγορά, αφού η αξία του σήμερα φτάνει τα 244 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελείται από 25.000 τετραγωνικά μέτρα. Όλα τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα και φυσικά διαθέτει προσωπικό που προσφέρει εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση που θα ζήλευαν πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία. Κακά τα ψέματα μόνο και μόνο για αυτό, τα αξίζει τα λεφτά του.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – 248 εκατομμύρια δολάρια

Το σπίτι αυτό ανήκει στον κύριο Ira Rennert. Η αξία του ανέρχεται στα 248 εκατομμύρια δολάρια και αποτελείται από 29 κρεβατοκάμαρες, 39 μπάνια και όχι μία ούτε δύο αλλά τρεις πισίνες παρακαλώ! Το “μικρό” αυτό ακίνητο βρίσκεται στο Sagaponack της αγαπημένης Νέας Υόρκης.

Villefranche-sur-Mer, Γαλλία – 500 εκατομμύρια δολάρια

Η κυρία Lily Safra αγόρασε αυτό το “σπιτάκι” το 2008 έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Φημολογείται ότι ο βασιλιάς Leopold της Γαλλίας (όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο ακίνητο) όταν το έχτιζε απαίτησε να έχει κάθε ερωμένη του το δικό της “μικρό” διαμέρισμα, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να συναντιούνται μεταξύ τους και να προκαλούνται διαπληκτισμοί. Σήμερα η αξία του ακινήτου έχει σκαρφαλώσει στα 750 εκατομμύρια! Μπράβο κυρία Safra, η κίνησή σας να αγοράσετε το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν σίγουρα ρουά ματ.

Βομβάη, Ινδία – πάνω από 1δις δολάρια

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο βρίσκεται στη Βομβάη της Ινδίας -αυτό δεν το περιμέναμε- και ανήκει στον κύριο Mukesh Ambani. Η αξία του ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (!) και αποτελείται από 27 ορόφους. Τα 400.000 τετραγωνικά μέτρα του περιλαμβάνουν 6 υπόγειους ορόφους για την συλλογή πολυτελέστατων αυτοκίνητων του ιδιοκτήτη. Επίσης διαθέτει τρία ελικοδρόμια, έναν όροφο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην υγεία, δηλαδή γυμναστήρια, spa και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συλλάβει η φαντασία σας. Το πιο ακριβό σπίτι (μακράν) έχει περίπου 600 άτομα προσωπικό προκειμένου να συντηρείται και θεωρείται το καμάρι της Βομβάης. Εμάς πάλι, μας μοιάζει περισσότερο με ουρανοξύστη για γραφεία, παρά για σπίτι.

Η υποβρύχια σουίτα των 8.000 euro το βράδυ

Related Posts

Πως οι κοινωνικές δράσεις εξαφανίζουν στρες και άνοια
Πως οι κοινωνικές δράσεις εξαφανίζουν στρες και άνοια;
Τι κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης
Τι κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Αρέσει σε %d bloggers: