Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Ύστερα από 30 χρόνια δικαιωμάτων του παιδιού διαπιστώνεται πρόοδος αλλά και νέες απειλές

Ιστορικά είναι τα οφέλη για τα παιδιά όλου του κόσμου από τότε που υπεγράφη η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού πριν από 30 χρόνια.

Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Πρόοδος, αλλά και νέες απειλές

Τα παιδιά απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό bullying…

Ωστόσο, παρότι τα παιδιά σήμερα ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιή, απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό bullying, όπως δείχνει έκθεση της Unicef.

Σύμφωνα με την έκθεση, η θνησιμότητα σε παιδιά κάτω των 5 ετών μειώθηκε κατά 60% από το 1989. Περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σήμερα στο δημοτικό και τα δικαιώματά τους έχουν ενταχθεί σε νόμους που έχουν θεσπιστεί σε πολλές χώρες.

Αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν θεωρείται ισό τιμη, καθώς τα φτωχά παιδιά κάτω των πέντε ετών που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί σε σχέση με τα παιδιά πιο πλούσιων οικογενειών.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού

Βίντεο από παιδαγωγούς των Ιωαννίνων για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η ομάδα δικαιωμάτων του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Αξιέπαινη είναι η δράση μιας ομάδας παιδιών που αν και μαθητές μάχεται για την προάσπιση των παιδικών δικαιωμάτων και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Χαμόγελο του Παιδιού. Στο πλαίσιο των δράσεων τους συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό και του κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και την ταχεία ένταξη των παιδιών προσφύγων στις σχολικές δομές.

7 εκατ. παιδιά στερούνται την ελευθερία τους

Related Posts

Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac
Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac;
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: