Προειδοποίηση Γκουτέρες για το κλίμα

Προειδοποίηση Γκουτέρες για το κλίμα

Προειδοποίηση Γκουτέρες για το κλίμα: Σε σημείο καμπής ο κόσμος, μόνη επιλογή ελπίδας ο περιορισμός των ορυκτών καυσίμων…

Μεταξύ της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο αναλαμβάνοντας δράση και της παράδοσης πρέπει να επιλέξει η ανθρωπότητα προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα. Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα “σημείο καμπής” και “μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας θα έχουμε ακολουθήσει έναν από τους δύο δρόμους”, προειδοποίησε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε σημείο καμπής ο κόσμος, μόνη επιλογή ελπίδας ο περιορισμός των ορυκτών καυσίμων, προειδοποιεί ο Αντόνιο Γκουτέρες από το βήμα του COP25

«Μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας θα βρισκόμαστε σε έναν από τους δύο δρόμους. Ο ένας δρόμος είναι αυτός της παράδοσης, στον οποίο θα υπνοβατούμε μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή. Η άλλη εναλλακτική είναι ο δρόμος της ελπίδας, ο δρόμος της αποφασιστικότητας, βιώσιμων λύσεων, ένας δρόμος όπου τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν στο σημείο που πρέπει, στο έδαφος, και όταν θα είμαστε στο δρόμο της ουδετεροποίησης του άνθρακα μέχρι το 2050».

Οι Δημοκρατικοί στηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Παρούσα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα και η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Τη στήριξη του αμερικανικού λαού προς τη Συμφωνία του Παρισιού, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, εξέφρασε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους σας εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Αμερικανικό Κογκρέσο ότι στηρίζουμε ακόμα τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα».

Η Πελόζι με περίπου 15 μέλη του Κογκρέσου μετέβησαν στη Μαδρίτη για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, μια σημαντική πολιτική κίνηση ένα μήνα μετά την επισημοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Αρέσει σε %d bloggers: