Που να κρυφτούμε σε πυρηνικό πόλεμο

Που να κρυφτούμε σε πυρηνικό πόλεμο;

Που να κρυφτούμε σε πυρηνικό πόλεμο; Δείτε τα ασφαλέστερα μέρη σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος…

Η Ανταρκτική και τα Νησιά του Πάσχα είναι τα ασφαλέστερα σημεία στον πλανήτη για να επιβιώσει κανείς μετά από μια πυρηνική… καταστροφή, σύμφωνα με τον Guardian.

Αναλύοντας μέσω υπολογιστή τον παγκόσμιο χάρτη, σε συνδυασμό με τις τοποθεσίες πυρηνικών εργοστασίων, η βρετανική εφημερίδα κατέληξε στο ότι η το ασφαλέστερο σημείο στον πλανήτη είναι η Ανταρκτική. Όχι μόνο η περιοχή απέχει χιλιόμετρα από οποιοδήποτε πυρηνικό σταθμό, αλλά είναι και το πρώτο μέρος που προστατεύει η συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα που υπογράφηκε το 1959.

Βέβαια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το «Project Iceworm» (δείτε το σχετικό: Τι θα αποκαλύψει το λιώσιμο των πάγων στην Γροιλανδία;), μια υπόγεια «πόλη» γεμάτη τοξικά απόβλητα να βγει στην επιφάνεια με το λιώσιμο των πάγων, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι εν δυνάμει επικίνδυνη. Επίσης, ποιος θα ήθελε να ζήσει στο πολικό ψύχος;

Μια άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με τον Guardian, είναι οι Νήσοι του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα νησιά, όχι μόνο βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από οποιοδήποτε πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά έχουν και συμβολικό χαρακτήρα.

Στην αρχαιότητα, οι κάτοικοι του νησιού έκοψαν κάθε δέντρο για να σκαλίσουν γιγαντιαία αγάλματα από τους κορμούς τους. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το νησί μας θυμίζει την καταστροφική παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, γεγονός που το καθιστά το κατάλληλο σημείο εκκίνησης του ανθρώπινου πληθυσμού μετά από μια καταστροφή.

«Εάν το γυμνό τοπίο των Νήσων του Πάσχα είναι πολύ καταθλιπτικό, γιατί να μην δοκιμάσετε το αρχιπέλαγος Κιριμπάτι ή τα νησιά Μάρσαλ;», καταλήγει ο Guardian.

Πως θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Advertisements

Related Posts

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα
Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα;
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Αρέσει σε %d bloggers: