Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες

Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες;

Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες; Σε ποια ηλικία αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι γυναίκες στην Ευρώπη; Πότε το αποκτούν οι Ελληνίδες;

Ποια είναι η μέση ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες της Ευρώπης φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί;

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, (βάσει στοιχείων για το 2015) ο μέσος όρος είναι τα 28,9 έτη και για το Ηνωμένο Βασίλειο τα 28,7.

Οι γυναίκες που τεκνοποιούν κατά μέσο όρο σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι οι Ιταλίδες (στα 30,8 χρόνια) και οι πιο μικρές σε ηλικία μητέρες της ΕΕ είναι οι γυναίκες της Βουλγαρίας (στα 26 τους χρόνια).

Βάσει των στοιχείων της Eurostat πάντως, που περιλαμβάνει στοιχεία και για χώρες εκτός της ΕΕ οι πιο νέες σε ηλικία μητέρες είναι μάλλον οι Αλβανίδες που κάνουν κατά μέσο το πρώτο τους παιδί λίγο μεγαλύτερες από 25 ετών.

Για τις Ελληνίδες ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 30,2 έτη- όπως και στο Λουξεμβούργο- και είναι ο τρίτος υψηλότερος στην ΕΕ (μετά την Ιταλία και την Ισπανία).

Εάν δούμε τα στοιχεία αναλυτικότερα, παρατηρούμε πως σε γενικές γραμμές οι γυναίκες χωρών της Μεσογείου γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ αυτές που ζουν σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και του Βορρά κατά μέσο όρο τεκνοποιούν για πρώτη φορά μεταξύ 27 και 30 ετών.

Συνολικά στις χώρες της ΕΕ το 2015 γεννήθηκαν 5.103.000 παιδιά και την πρωτιά σε γεννήσεις είχε η Γαλλία με 799.700 ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία. Ο δε ρυθμός γονιμότητας πάντα σε επίπεδο ΕΕ αυξήθηκε από 1,46 το 2001 σε 1,58 το 2015.

Τα μωρά στο μέλλον θα γεννιούνται με καισαρική

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Αρέσει σε %d bloggers: