Πώς θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης με βάση τον πληθυσμό;

Πώς θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μοιράζονταν βάσει πληθυσμού;

Αν ζείτε στη Νέα Υόρκη ή το Τόκιο γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως είναι να μοιράζεστε την πόλη σας με πολλούς πολλούς άλλους. Άλλοι πάλι είναι πιο τυχεροί, ζουν σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες πόλεις και «αναπνέουν» ελεύθερα.

Από το παραπάνω θέμα, περί του πόσο πυκνοκατοικημένες ή όχι είναι μεγάλες πόλεις του κόσμου, εγέρθηκε ένα σοβαρό ερώτημα.

Πως θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μετακόμιζαν στο σημείο του (χάρτη) που αντιστοιχεί στον πληθυσμό τους;

Και το ερώτημα απαντήθηκε από έναν χρήστη του Imgur, τον JPalmz, ο οποίος αποφάσισε να «παίξει» με τον παγκόσμιο χάρτη έτσι ώστε ο πληθυσμός να αντιστοιχεί με την επιφάνεια της γης που διαθέτει κάθε χώρα.

Εξ΄ αυτού η Κίνα, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του πλανήτη, μάζεψε τα πράγματά της και μετακινήθηκε από την Ασία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ρωσία, την μεγαλύτερη σε επιφάνεια χώρα.

Ο χάρτης φέρνει τα πάνω-κάτω σε όλα ξέρουμε για την παγκόσμια γεωγραφία, αλλά είναι δίκαιος στην μοιρασιά. Μερικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Υεμένη, η Βραζιλία και η Ιρλανδία ευτύχησαν να μην χρειαστεί να μετακομίσουν καθώς ο πληθυσμός και η επιφάνεια γης τους ήταν σε πλήρη συμφωνία.

«Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του κοινού στην Wikipedia, εγώ απλά ήθελα να το οπτικοποιήσω», λέει ο δημιουργός του χάρτη.

info: Reuters

Advertisements

Related Posts

Πανικός στις χρηματαγορές λόγω κορωνοϊού
Πανικός στις χρηματαγορές λόγω κορωνοϊού
Ο COVID-19 «χτυπά» τον τουρισμό
Ο COVID-19 «χτυπά» τον τουρισμό
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην οικονομία
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην οικονομία
Αρέσει σε %d bloggers: