Πώς θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης με βάση τον πληθυσμό;

Πώς θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μοιράζονταν βάσει πληθυσμού;

Αν ζείτε στη Νέα Υόρκη ή το Τόκιο γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως είναι να μοιράζεστε την πόλη σας με πολλούς πολλούς άλλους. Άλλοι πάλι είναι πιο τυχεροί, ζουν σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες πόλεις και «αναπνέουν» ελεύθερα.

Από το παραπάνω θέμα, περί του πόσο πυκνοκατοικημένες ή όχι είναι μεγάλες πόλεις του κόσμου, εγέρθηκε ένα σοβαρό ερώτημα.

Πως θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μετακόμιζαν στο σημείο του (χάρτη) που αντιστοιχεί στον πληθυσμό τους;

Και το ερώτημα απαντήθηκε από έναν χρήστη του Imgur, τον JPalmz, ο οποίος αποφάσισε να «παίξει» με τον παγκόσμιο χάρτη έτσι ώστε ο πληθυσμός να αντιστοιχεί με την επιφάνεια της γης που διαθέτει κάθε χώρα.

Εξ΄ αυτού η Κίνα, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του πλανήτη, μάζεψε τα πράγματά της και μετακινήθηκε από την Ασία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ρωσία, την μεγαλύτερη σε επιφάνεια χώρα.

Ο χάρτης φέρνει τα πάνω-κάτω σε όλα ξέρουμε για την παγκόσμια γεωγραφία, αλλά είναι δίκαιος στην μοιρασιά. Μερικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Υεμένη, η Βραζιλία και η Ιρλανδία ευτύχησαν να μην χρειαστεί να μετακομίσουν καθώς ο πληθυσμός και η επιφάνεια γης τους ήταν σε πλήρη συμφωνία.

«Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του κοινού στην Wikipedia, εγώ απλά ήθελα να το οπτικοποιήσω», λέει ο δημιουργός του χάρτη.

info: Reuters

Related Posts

Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ;
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία;
Το πιο ισχυρό πολεμικό ναυτικό στο κόσμο
Το πιο ισχυρό πολεμικό ναυτικό στο κόσμο
Τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο
Τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: