Πως πληρώνονται οι ιερείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Πως πληρώνονται οι ιερείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ενδιαφέρον έχει να δούμε πως πληρώνονται οι ιερείς στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες…

Στην Ελλάδα οι ιερείς πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Οι μισθοί τους προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι ιερείς πληρώνονται από το ποίμνιό τους, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς πως πληρώνονται οι ιερείς σε εννέα διαφορετικές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα στην Γερμανία οι μισθοί των ιερέων καθορίζονται μέσω εθελοντικής εισφοράς των πολιτών και συγκεκριμένα μέσω ειδικού φόρου.

Στην περίπτωση της Γαλλίας οι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς, οι προτεστάντες και οι ραβίνοι πληρώνονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού ενώ στην Ελβετία έχει θεσπιστεί ειδικός φόρος υπέρ της εκκλησίας που καταβάλετε από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ρουμανία οι κληρικοί πληρώνονται από το κράτος μέσω του προϋπολογισμού.

Τέλος, στην Σλοβακία οι μισθοί των κληρικών επιδοτούνται από το κράτος ενώ στην Τσεχία η πληρωμή των μισθών γίνεται με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Κύπρου η Εκκλησία λαμβάνει ετήσια επιδότηση από το κράτος και μόνη της διαμοιράζει τα χρήματα για την μισθοδοσία των ιερέων.

Πως πληρώνονται οι ιερείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Open…

Αναλυτικά οι μισθοί των κληρικών

Με πληροφορίες από το Open

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έρχεται η έξυπνη ελεγχόμενη στάθμευση
Έρχεται η έξυπνη ελεγχόμενη στάθμευση
Τι αλλάζει στα ΚΤΕΟ
Τι αλλάζει στα ΚΤΕΟ;
Κυκλοφορία φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων
Κυκλοφορία φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων
Αρέσει σε %d bloggers: