Πως ο Τραμπ τελειώνει τον Ερντογάν

Πως ο Τραμπ τελειώνει τον Ερντογάν;

Πως ο Τραμπ τελειώνει τον Ερντογάν; Ο Τραμπ διπλασιάζει τους δασμούς για χάλυβα και αλουμίνιο και “σκοτώνει” τον Ερντογάν!!!

Πριν καν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώσει την ομιλία του σχετικά με την οικονομία της χώρας, ο Αμερικάνος ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ «χτύπησε» και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι σύντομα ορατά στην ασθμαίνουσα τουρκική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ, απαντώντας στην αισιόδοξη άποψη του Ερντογάν ότι η Τουρκία «δεν θα χάσει» τον οικονομικό πόλεμο, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διπλασιασμό των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Μέσω του πολυαγαπημένου του Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «μόλις εξουσιοδότησα τον διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα και αλουμίνιο όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, κατρακυλά γρήγορα έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας».

Μάλιστα, για να μη μείνει καμία αμφιβολία περί των συνθηκών, ο Τραμπ σημείωσε ότι «οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές σε αυτή τη φάση».

Εξηγώντας την απόφαση Τραμπ, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «οι δασμοί με βάση το Άρθρο 232 επιβάλλονται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες χώρες, οι εξαγωγές των οποίων απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια όπως καθορίζεται στο Άρθρο 232, ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις στο εμπόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα».

«Εξαϋλώνεται» η τουρκική λίρα

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση 19% έναντι του δολαρίου εντός της ημέρας μετά την ανακοίνωση Τραμπ περί αύξησης των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία στις ΗΠΑ.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ φαντάζεται ότι είναι βασιλιάς

Όχι στην παράδοση F-35 στην Τουρκία

Advertisements

Related Posts

Δώρο σε 500 άτομα της λίστας Λαγκάρντ
Δώρο σε 500 άτομα της λίστας Λαγκάρντ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Αρέσει σε %d bloggers: