Πώς μερικοί άνθρωποι έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Πώς μερικοί άνθρωποι έχουν πάντα καθαρό σπίτι;

Πώς καταφέρνουν μερικοί άνθρωποι να έχουν πάντα καθαρό σπίτι; Δείτε 5 βασικά tips…

Όχι, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι που τους επιτρέπει να καθαρίζουν, αλλά έχουν μερικά μικρά μυστικά και η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost τα φανερώνει, δείτε τα στην συνέχεια…

1. Ξέρουν την διαφορά ανάμεσα στο τακτικό και το καθαρό
Ένα σπίτι μπορεί να είναι καθαρό, τα πατώματα γυαλισμένα, τα πιάτα πλυμένα και το μπάνιο να αστράφτει, αλλά αν υπάρχουν παντού πεταμένα ρούχα ή το πάτωμα έχει στοίβες από περιοδικά και βιβλία, το σπίτι δεν θα φαίνεται καθαρό.

2. Τακτοποιούν σε καθημερινή βάση
Δεν περιμένουν μέχρι να μαζευτεί η σκόνη ή τα πιάτα να γεμίσουν τον νεροχύτη, αλλά ασχολούνται καθημερινά με τις δουλειές του σπιτιού, κάνοντας τα απαραίτητα, ώστε να μην μαζεύονται πολλά πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να κρατάνε το σπίτι τακτικό και δεν μοιάζει βομβαρδισμένο.

3. Καθαρίζουν συχνά
Όπως και με την τακτοποίηση του σπιτιού, έτσι και με την καθαριότητα, οι άνθρωποι που διατηρούν το σπίτι τους καθαρό, δεν περιμένουν να μαζευτεί η σκόνη και η βρωμιά στο πάτωμα και τα τραπέζια πριν βγάλουν το ξεσκονόπανο. Έστω και λίγη ώρα καθαριότητας κάθε μέρα μπορεί να κάνει την διαφορά. Κάντε σε καθημερινή βάση μικρά πράγματα, όπως είναι το ξεσκόνισμα ή το πλύσιμο των πάγκων και φυλάξτε την ενέργειά σας για τις μεγάλες δουλειές, όπως η ηλεκτρική σκούπα και το σφουγγάρισμα.

4. Δεν μαζεύουν πολλά πράγματα
Είναι δύσκολο να μαζέψεις και να καθαρίσεις όταν σε κάθε γωνία του σπιτιού ή τραπέζι υπάρχουν διακοσμητικά, βιβλία ή άλλα μικρά αντικείμενα. Σκεφτείτε ότι όσα λιγότερα πράγματα έχετε στο σπίτι, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να καθαρίσετε.

5. Έχουν ένα συρτάρι για όλα τα αχρείαστα πράγματα
Κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα και οι πιο τακτικοί άνθρωποι έχουν ένα ακατάστατο συρτάρι με όλα τα πράγματα που δεν χρειάζονται και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Το σημαντικό είναι ότι έχουν ένα μόνο τέτοιο συρτάρι ή ντουλάπι, οπότε το να πετάτε απλά μέσα στα ντουλάπια σας ό,τι βαριέστε να βάλετε στην θέση του δεν είναι λύση.

Advertisements

Related Posts

Θραύση η διαδικτυακή απάτη στην Ελλάδα
Θραύση η διαδικτυακή απάτη στην Ελλάδα
Ποιοι είναι οι 10 ιατρικοί μύθοι που πιστεύουμε
Ποιοι είναι οι 10 ιατρικοί μύθοι που πιστεύουμε;
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
Οι τύποι ανδρών που θέλουν οι γυναίκες
Οι τύποι ανδρών που θέλουν οι γυναίκες
Αρέσει σε %d bloggers: