Πως είναι πραγματικά ο χάρτης της γης\

Πως είναι πραγματικά ο χάρτης της γης;

Πως είναι πραγματικά ο χάρτης της γης; Ο παραδοσιακός χάρτης της γης είναι η πιο πολύ-κυκλοφορημένη εικόνα, αλλά και η πιο παραμορφωμένη, δείτε πως είναι πραγματικά ο χάρτης της γης!!!

Ο παραδοσιακός χάρτης της γης είναι ίσως η εικόνα που κυκλοφορεί περισσότερο στον πλανήτη αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο ανακριβής καθώς τόσο η Γροιλανδία όσο και η Ανταρκτική παρουσιάζονται με σημαντική παραμόρφωση.

Ο παραδοσιακός χάρτης έχει πολλές ανακρίβειες και κάποιες περιοχές εμφανίζονται πολύ μικρότερες από ότι είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα η Αφρική είναι 14 φορές μεγαλύτερη από τη Γροιλανδία αλλά στο χάρτη έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος, η Βραζιλία είναι σχεδόν 5 φορές μεγαλύτερη από την Αλάσκα, αλλά στο χάρτη η Αλάσκα εμφανίζεται μεγαλύτερη. Επίσης ο παραδοσιακός χάρτης δείχνει ότι οι Σκανδιναβικές χώρες είναι μεγαλύτερες από την Ινδία, αλλά στην πραγματικότητα η Ινδία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τις Σκανδιναβικές χώρες μαζί.

general-world-map

Τώρα έρχεται ένας Ιάπωνας να αποκαταστήσει την τάξη, λύνοντας το πρόβλημα που διατηρούνταν επί 447 χρόνιαΟ νέος χάρτης απεικονίζει τα μεγέθη των ηπείρων και των θαλασσών με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για να το καταφέρει αυτό ο αρχιτέκτονας Hajime Narukawa χώρισε τη σφαιρική γη σε 96 τρίγωνα τα οποία τα μετέτρεψε σε επίπεδα και τα τοποθέτησε σε ένα τετράεδροΣτόχος του να δημιουργήσει τον τετράεδρο χάρτη της γης με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σχέση με τις πραγματικές γεωγραφικές αναλογίες.

real-world-map

Ο παλιός χάρτης του κόσμου, γνωστός και ως Άτλαςείχε παρουσιαστεί το 1569 για να διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα, εάν και είναι παγκοσμίως γνωστό ότι αυτός ο χάρτης είναι εξαιρετικά ανακριβής χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ποιες χώρες έχουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή;

Related Posts

Τα αξιοθέατα που όλοι θέλουν να δουν
Τα αξιοθέατα που όλοι θέλουν να δουν
Ποιες χώρες έχουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή
Ποιες χώρες έχουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή;
Συνεχίζει να καίγεται ο Αμαζόνιος
Συνεχίζει να καίγεται ο Αμαζόνιος
Οι κρυφοί προορισμοί του πλανήτη
Οι κρυφοί προορισμοί του πλανήτη
Αρέσει σε %d bloggers: