Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου

Δείτε 10 από τις πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου, μια από αυτές στην Ελλάδα…

10Bryce Canyon’s Natural Bridge (ΗΠΑ)

Most_Extreme_Bridges_010Δεν είναι ακριβώς γέφυρα, αλλά ένας βραχώδης όγκος που σχηματίζει μια φυσική γέφυρα.

9Vitim River Bridge (Ρωσία)

Most_Extreme_Bridges_009Είναι μια ξύλινη γέφυρα στον ποταμό Vitim στη Σιβηρία. Έχει μήκος 570 μέτρα και βρίσκεται πλέον σε πολύ κακή κατάσταση. Το χειμώνα με το δριμύ ψύχος μετατρέπεται σε μια …παγωμένη γέφυρα.

8Hussaini Hanging Bridge (Πακιστάν)

Most_Extreme_Bridges_008Είναι γνωστή και σαν η πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο. Αν και είναι σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο μόνος τρόπος για τους κατοίκους της περιοχής να διαβούν το ορεινό πέρασμα. Πολλοί τουρίστες συρρέουν για να δοκιμάσουν τα όριά τους.

7Puente de Ojuela (Μεξικό)

Most_Extreme_Bridges_007Βρίσκεται σε μια περιοχή εγκαταστάσεων εξόρυξης, που μοιάζει πλέον με πόλη-φάντασμα, καθώς τα ορυχεία έχουν εγκαταλειφθεί. Η κρεμαστή αυτή γέφυρα είναι ίσως το μόνο κομμάτι πολιτισμού που παραμένει λειτουργικό στην περιοχή. Την εποχή της κατασκευής της ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο.

6Η κρεμαστή γέφυρα Palau Langkawi’s (Μαλαισία)

Most_Extreme_Bridges_006Είναι μια πεζογέφυρα που προσφέρει μαγευτική θέα πάνω από ένα κατάφυτο τοπίο μακριά από τον αστικό πολιτισμό. Το ελλειψοειδές σχήμα της προσφέρει ανεμπόδιστη θέα και επιτείνει την αίσθηση του χάους κάτω από αυτή!

5Inca Rope Bridge (Περού)

Most_Extreme_Bridges_005Είναι κλασικές γέφυρες των Ίνκας φτιαγμένες από σκοινιά κατασκευασμένα από φυτικές ίνες. Η διάβασή τους είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα, ωστόσο η αντοχή τους στο χρόνο δικαίωσε τους κατασκευαστές τους.

4Royal Gorge (Κολοράντο, ΗΠΑ)

Most_Extreme_Bridges_004Η γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας σε ύψος 280 μέτρων. Μέχρι το 2003 κατείχε το ρεκόρ της ψηλότερης γέφυρας στο κόσμο.

3Η γέφυρα Carrick-a-Rede (B. Ιρλανδία)

Most_Extreme_Bridges_003Είναι μια γέφυρα τεταμένων σχοινιών που συνδέει την ενδοχώρα με το μικρό νησί Carrick . Πλέον είναι κυρίως τουριστικό αξιοθέατο, αλλά αν κάποιος βρεθεί πάνω στη γέφυρα ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι θα καταλάβει τι σημαίνει φόβος.

2Το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας (Ελλάδα)

Most_Extreme_Bridges_002Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής γεφυρών στην Ήπειρο, πάνω από τον ποταμό Αώο. Ένα καμπανάκι στη μέση της καμάρας, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο διάβασης. Όταν ο αέρας ήταν τόσο ισχυρός ώστε να χτυπά το καμπανάκι, η διέλευση ήταν επικίνδυνη.

1Η Αθάνατη Γέφυρα (Κίνα)

Most_Extreme_Bridges_001Βρίσκεται στο όρος Tai, ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας. Η γέφυρα αποτελείται από τρεις μεγάλους βράχους και πολλές μικρότερες πέτρες. Κανείς δεν ξέρει πώς οι πέτρες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση αλλά εικάζεται ότι είναι έτσι από την εποχή των παγετώνων.

Advertisements

Related Posts

Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: