Οι Κινέζοι ετοιμάζονται να “κατασκηνώσουν” στον Άρη

Οι Κινέζοι ετοιμάζουν την πρώτη βάση προσομοίωσης του Άρη!!!

Μία κόκκινη βραχώδης λεκάνη στην Κίνα πρόκειται να μετατραπεί σε βάση προσομοίωσης για την επιστημονική έρευνα του πλανήτη Άρη, όπως ορίζεται από ένα αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 400 εκατ. γιουάν (61 εκατομμυρίων δολαρίων).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, όπως ανέφερε σήμερα ο Λίου Σιαοτσάν από το Τμήμα Φυσικών Μελετών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS), πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στο Χάισι της Μογγολίας και στην επαρχία Κινχάι της αυτόνομης επαρχίας του Θιβέτ στη βορειοδυτική Κίνα.

Μιλώντας για το εγχείρημα ο Λίου ανέφερε: «Ως μοναδική βάση επιστήμης και αναψυχής του πλανήτη Άρη στην Κίνα, ελπίζουμε ότι θα επικεντρωθεί στο επιστημονικό θέμα της εξερεύνησης του διαστήματος».

«Η βάση θα αποτελείται από μία κοινότητα και μία κατασκήνωση του Άρη. Η κατασκήνωση θα έχει μία σειρά πειραματικών ενοτήτων -όπως καταλύματα τα οποία θα αποτελέσουν τόπο βιωματικής μάθησης στον τομέα της αεροδιαστημικής, της αστρονομίας, της γεωγραφίας και των νέων μορφών ενέργειας».

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση στο Χάισι και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (CAS) υπέγραψαν συμφωνία για την οικοδόμηση της βάσης.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος του Χάισι, Τζανγκ Μπιάο, προκειμένου να τονίσει ότι το εγχείρημα της βάσης προσομοίωσης δεν αποσκοπεί μόνο σε επιστημονικές έρευνες, ανέφερε ότι: «Η οικοδόμηση της βάσης προσομοίωσης του Άρη έχει τόσο επιστημονική όσο και οικολογική σημασία. Μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξερεύνηση του διαστήματος και παράλληλα να φέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή».

Η περιοχή του κόκκινου βράχου στη λεκάνη του Τσαϊντάμ στο δυτικό Κινχάι έχει ονομαστεί το πιο «αρειανό» μέρος στη Γη, καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά του είναι όμοια με αυτά του πλανήτη Άρη.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Μεγάλη νίκη των Συντηρητικών στην Βρετανία
Μεγάλη νίκη των Συντηρητικών στην Βρετανία
Αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων
Αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Αρέσει σε %d bloggers: