Ξεκινά το κυνήγι της Airbnb

Ξεκινά το κυνήγι της Airbnb: Τρελά πρόστιμα στην Airbnb και τους οικοδεσπότες Airbnb για μη καταχωρημένες βραχυπρόθεσμες μισθώσεις…

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ζήτησαν από δικαστήριο της Γαλλίας να επιβάλει άμεσα πρόστιμο στην Airbnb και σε δύο άλλες μικρές εταιρείες για μη καταχωρημένη βραχυπρόθεσμη μίσθωση, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε δικαστήριο του Παρισίου στις 12 Ιουνίου.

Η Airbnb είναι μια ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης.

Ο Ιάν Μπροσά, ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας που είναι υπεύθυνος για τη στέγαση, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι η Airbnb και άλλες ανταγωνιστικές της πλατφόρμες δεν απέσυραν καταχωρήσεις ακινήτων που δεν είχαν τον επίσημο αριθμό εγγραφής.

Ο αριθμός εγγραφής, εξήγησε ο ίδιος, βοηθάει να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες δεν εκμισθώνουν καταλύματα για περισσότερο από το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα των 120 ημερών τον χρόνο.

Όπως είπε ο Μπροσά, ο δήμος έχει ζητήσει την επιβολή προστίμων ύψους από 1.000 ως 5.000 ευρώ την ημέρα και ανά καταχώρηση.

Στελέχη της Airbnb δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να σχολιάσουν.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δικαστήριο της Σιγκαπούρης επέβαλε πρόστιμο σε δύο οικοδεσπότες Airbnb συνολικού ύψους 45.800 δολαρίων στον καθένα για μη καταχωρημένη βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

Πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες γιατί πλατφόρμες όπως η Airbnb πιθανόν να λειτουργούν ως αθέμιτοι ανταγωνιστές των ξενοδοχείων.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb μετά τις ΗΠΑ.

Το Παρίσι, μια από τις πόλεις με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, είναι η πόλη με τα περισσότερα σπίτια που συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα με καταχωρημένα περίπου 65.000 ακίνητα.

Μετά την Airbnb, μπίζνες και στους αιθέρες

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Related Posts

Πανικός στις χρηματαγορές λόγω κορωνοϊού
Πανικός στις χρηματαγορές λόγω κορωνοϊού
Ο COVID-19 «χτυπά» τον τουρισμό
Ο COVID-19 «χτυπά» τον τουρισμό
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην οικονομία
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην οικονομία
Αρέσει σε %d bloggers: