Η Τουρκία παρέλαβε δύο F-35, αλλά

Η Τουρκία παρέλαβε δύο F-35, αλλά…

Η Τουρκία παρέλαβε δύο F-35, αλλά… Μπορεί η Τουρκία να παρέλαβε τα 2 F-35, αλλά οι Αμερικανοί τους τα έχουν… “μπλοκάρει”!!!

Με χολιγουντιανών προδιαγραφών σόου, η Τουρκία παρέλαβε από την εταιρεία Lockheed-Martin τα δύο πρώτα μαχητικά 5ης γενιάς F-35, σε μία μεγαλόπρεπη τελετή στο Fort Worth του Τέξας.

Τα αεροσκάφη αναμένονται να φθάσουν στην Τουρκία τo 2020, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνει. Αλλά μέχρι το 2020 θα γίνουν μία σειρά εκπαιδεύσεων. Τα αεροσκάφη θα έρθουν στην Τουρκία το 2020», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Μετά την παράδοση των δύο πολεμικών αεροσκαφών, δύο Τούρκοι πιλότοι θα μεταβούν στην Αριζόνα στη αεροπορική βάση Luke όπου θα γίνει η εκπαίδευσή τους στα αεροσκάφη. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους θα φτάσουν στην Τουρκία μαζί με τα F-35.

Ωστόσο, ειδικός αναλυτής αναφέρει ότι πίσω από την υπερπαραγωγή της τελετής παραλαβής κρύβεται ένα σημαντικό πρόβλημα που επιδρά δραματικά στο αξιόμαχο των αεροσκοφών αυτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής Babak Taghvaee, τα δύο F-35 (18-0001 & 18-0002) θα φέρουν λογισμικό Block 2Α, πράγμα που σημαίνει ότι τα δύο stealth μαχητικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι αποκλειστικά για εκπαίδευση πιλότων, ενώ η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί έχουν θέσει δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που το Κογκρέσο αποφασίσει να μπλοκάρει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, καθώς αν η Τουρκία αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ ή της επιβληθεί εμπάργκο από τις ΗΠΑ, τα δύο αεροσκάφη θα κατασχεθούν άμεσα από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Για να τεθεί σε ισχύ το πάγωμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία, θα πρέπει η Γερουσία και η Βουλή να συμφωνήσουν σε μια κοινή εκδοχή τόσο της τροπολογίας, αλλά και του νομοσχεδίου για την Άμυνα των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε τόσο η εν λόγω τροπολογία, αλλά και το σχέδιο νόμου, καταδεικνύει την ύπαρξη μια διευρυμένης πλειοψηφίας που ενδεχομένως θα μπορούσε να ανατρέψει ακόμα και ένα πιθανό βέτο από τον Πρόεδρο Τραμπ.

Μπλόκο στην απόκτηση F35 από την Τουρκία

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ
Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ
Αυξάνονται τα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα
Αυξάνονται τα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα
Ποιος είναι ο Τζο Μπάιντεν
Ποιος είναι ο Τζο Μπάιντεν;
Ποιος είναι ο Μπέρνι Σάντερς
Ποιος είναι ο Μπέρνι Σάντερς;
Αρέσει σε %d bloggers: