Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Νταβός

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Νταβός

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Νταβός: Στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η κλιματική αλλαγή

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος διαδηλώνουν κατά των εταιρειών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες αυτές ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας και σε αυτό συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι οικονομικοί κολοσσοί του κόσμου αλλά και οι σημαντικότεροι ηγέτες.

Την Κυριακή εκατοντάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο Λαντγκουάρτ της Ελβετίας και πραγματοποίησαν πορεία 40 χιλιομέτρων μέσα στα βουνά προς το Νταβός, προειδοποιώντας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ιδρυτής του φόρουμ Klaus Schwab τόνισε πως η κλιματική αλλαγή θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων.

“Είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα έρθει γιατί πρόκειται για μία παγκόσμια συνάντηση. Τον βλέπουμε να είναι αναμεμειγμένος σε διεθνή θέματα. Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε εδώ την Γκρέτα και τους συνεργάτες της γιατί το περιβάλλον θα έχει σημαντικό ρόλο.”

«Οι άνθρωποι εξεγείρονται εναντίον των οικονομικών ελίτ, που πιστεύουν ότι τους πρόδωσαν, και οι προσπάθειές μας να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5°C είναι επικίνδυνα ανεπαρκείς», όπως δηλώνει ο καθηγητής Σουάμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Με τον κόσμο σε τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι, φέτος πρέπει να αναπτύξουμε ένα “Μανιφέστο του Νταβός 2020” για να φαντασθούμε εκ νέου το σκοπό και τον τρόπο που θα βαθμολογηθούν για τις προσπάθειές τους οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε το Οικονομικό Φόρουμ και αυτό είναι που θέλουμε να συνεισφέρουμε για τα επόμενα 50 χρόνια».

Η Γκρέτα πάει Νταβός

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα», το μήνυμά της στους παγκόσμιους ηγέτες…

Στην πεντηκοστή επέτειο του φόρουμ στόχος είναι η στροφή του ενδιαφέροντος από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην κλιματική αλλαγή και πως θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

Πρεμιέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

photo: pixabay.com

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Μια Lamborghini είναι μια… Lamborghini
Μια Lamborghini είναι μια… Lamborghini
Online βόλτα στο μουσείο της Mazda
Online βόλτα στο μουσείο της Mazda
Βόλτα στο Μουσείο της SKODA
Βόλτα στο Μουσείο της SKODA
Αρέσει σε %d bloggers: