Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι

Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι;

Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι; Σε περίπτωση που είχατε την απορία γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι, σας έχουμε την απάντηση…

Ένα από τα χαρακτηριστικά των φλαμίνγκο πέραν από το ροζ χρώμα τους είναι και το γεγονός ότι στέκονται στο ένα πόδι.

Οι ερευνητές έδωσαν και την εξήγηση γι΄ αυτήν τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των φλαμίνγκο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι προτιμούν να στέκονται στο ένα τους πόδι, διότι, απλούστατα, έτσι είναι πιο ξεκούραστα.

Η στάση αυτή τους επιτρέπει να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μυϊκή προσπάθεια, εξοικονομώντας δυνάμεις.

Και όταν κουραστούν στο ένα πόδι, απλώς το αλλάζουν, συνεχίζοντας να… ξεκουράζονται.

Και τώρα μένει να δούμε και το γιατί είναι ροζ!!!

Τα Φλαμίνγκο είναι ροζ επειδή τρώνε πολλά γαλαζοπράσινα φύκια. Τρώνε και γαρίδες, ωστόσο οφείλουν το χρώμα τους στα φύκια. Παρά το όνομά τους, τα γαλαζοπράσινα φύκια μπορεί να έχουν χρώμα κόκκινο, βιολετί, καφέ, κίτρινο, ακόμη και πορτοκαλί.

Υπάρχουν τέσσερα είδη φλαμίνγκο, τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους τουλάχιστον 10 εκατομμύρια χρόνια πριν. Κάποτε απαντούσαν στην Ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα ζουν σε κάποιες απομονωμένες περιοχές της Αφρικής, της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής και της Νότιας Ευρώπης….

Όλα τα είδη είναι μονογαμικά. Τα θηλυκά γεννούν μόνο ένα αυγό το χρόνο, το οποίο τοποθετούν στην κορυφή ενός λοφίσκου από χώμα.

Οι γονείς το κλωσούν εναλλάξ, ενώ και οι δύο παράγουν στον φάρυγγά τους ένα πολύ θρεπτικό, κόκκινο «γάλα» με το οποίο ταΐζουν το νεοσσό τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του. Τα φλαμίνγκο και τα περιστέρια είναι τα μοναδικά πουλιά που παράγουν γάλα.

Όταν βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας, τα φλαμίνγκο που δεν είναι τα ίδια γονείς παράγουν αυθόρμητα γάλα αν ακούσουν τσιρίδες νεοσσών….

Κοιμούνται με το ένα πόδι και, όπως τα δελφίνια αναπαύουν το μισό τους σώμα κάθε φορά, ενώ το άλλο παραμένει σε εγρήγορση για τυχόν εχθρούς.

Τα φλαμίνγκο μπορούν να ζήσουν μέχρι τα πενήντα χρόνια. Επιλέγουν ως τόπο διαμονής αφιλόξενες λίμνες με αυξημένα επίπεδα άλατος και ανθρακικού νατρίου, εκεί όπου δεν φυτρώνει τίποτα και το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση για τα υπόλοιπα ζώα…

Πως ξεκίνησε η τρέλα με τα ροζ φλαμίνγκο;

Related Posts

Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Επίθεση Κλάρκσον κατά Τούνμπεργκ
Επίθεση Κλάρκσον κατά Τούνμπεργκ
Αρέσει σε %d bloggers: