Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις

Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις;

Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις; Πιλότος εξηγεί γιατί συμβαίνουν οι αναταράξεις κατά την διάρκεια των πτήσεων…

Η βασική σκέψη στο μυαλό όσων φοβούνται τα αεροπλάνα είναι οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Γιατί συμβαίνουν και πόσο επικίνδυνες είναι;

Ένας πιλότος αποκαλύπτει τα πάντα και η αλήθεια είναι ότι τα λόγια του είναι καθησυχαστικά!

Ο πιλότος Patrick Smith γράφοντας στο Business Insider αναφέρει πως πρόκειται απλά για τον τραχύ αέρα και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Είναι φυσιολογικό και συνήθως αβλαβές. Οι αναταράξεις είναι εντελώς φυσιολογικές και συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά όχι ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας», επισημαίνει ο ίδιος.

Κάθε πτήση, κάθε μέρα, εξηγεί ο πιλότος, θα συναντήσει έως κάποιο βαθμό τραχύ αέρα. Από τη σκοπιά του πιλότου, οι αναταράξεις θεωρούνται ένα ζήτημα άνεσης και ευκολίας, όχι ένα θέμα ασφάλειας καθαυτό. Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Όπως προσθέτει ο Patrick Smithκατά τη διάρκεια των αναταράξεων θα πρέπει να έχουμε δεμένη τη ζώνη μαςΠολύ σπάνια κάποιος θα τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των αναταράξεων και συνήθως όσοι τραυματίζονται απλά δεν φορούν τη ζώνη τους.

Οι αναταράξεις είναι εντελώς φυσιολογικές και συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά όχι ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας

«Οι πιλότοι λαμβάνουν προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες και τις αναταράξεις πριν πετάξουν», λέει ο Smithκαι προσθέτει:

“Μόλις φτάσουμε ψηλά, ενημερωνόμαστε περιοδικά από τους αποστολείς και τους μετεωρολόγους μας. Έχουμε ραντάρ καιρού στο πιλοτήριο, καθώς και τα μάτια μας για να δούμε και να αποφύγουμε άσχημες καιρικές συνθήκες. Και ίσως το πιο χρήσιμο από όλα, λαμβάνουμε αναφορές σε πραγματικό χρόνο από κοντινά αεροσκάφη. Ωστόσο, η αναταραχή μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση – γι ‘αυτό είναι πάντα καλύτερο να φοράτε τη ζώνη σας”.

Ο Patrick Smith φυσικά με το κείμενό του απαντά και στο εάν υπάρχει φόβος για συντριβή απ’ τις αναταράξεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό συντριβής που να συνέβη από αναταράξεις και εξηγώντας πως τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένα ώστε ν’ αντέχουν.

Ρεκόρ κίνησης το 2018 στο Ελευθέριος Βενιζέλος

photos: pixabay.com

Related Posts

Ξεκινούν οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές
Ξεκινούν οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές της τελευταίας 40ετίας
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Δεύτερος πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Τσίπρας
Δεύτερος πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Τσίπρας
Netflix πλήρωσε τους φόρους σου
Netflix πλήρωσε τους φόρους σου
Αρέσει σε %d bloggers: