Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης

Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης

Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης:Η βιομηχανία της ζάχαρης πλήρωσε επιστήμονες για να υποβαθμίσουν τον ρόλο της ζάχαρης στα καρδιακά νοσήματα

Η βιομηχανία της ζάχαρης χρηματοδότησε έρευνα για να υποβαθμιστεί ο ρόλος της ζάχαρης και να προωθήσει το λίπος ως βασική αιτία των καρδιακών νοσημάτων, όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν ένα μέρος μιας ιστορικής αναθεώρησης των εσωτερικών εγγράφων των λόμπι της ζάχαρης. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο JAMA Internal Medicine.

Πρώιμα σημάδια ότι η ζάχαρη παίζει βασικό ρόλο στα καρδιακά νοσήματα προέκυψαν τη δεκαετία του 50’. Ωστόσο, η βιομηχανία της ζάχαρης πλήρωσε επιστήμονες του Χάρβαρντ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 50’ και του 60’ για να δημοσιεύσουν έρευνα που να υποστηρίζει ότι το λίπος ήταν η βασική αιτία.

Η έρευνα έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστης στη δυτική διατροφή με κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη να προσδιορίζονται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι άνθρωποι να παραπλανώνται ως προς τους κινδύνους της ζάχαρης.

Μια έρευνα του 1965 που χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Ζάχαρης, το πρώην Ίδρυμα Ερευνών Ζάχαρης (SRF)δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Η Ένωση πλήρωσε 50.000 δολάρια για την έρευναη οποία υποστήριζε ότι η χοληστερόλη, και όχι η σακχαρόζη, ήταν το «κλειδί» στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου το Σαν Φρανσίσκο βρήκαν ότι η Ένωση όρισε το αντικείμενο της έρευνας, συνέβαλε στα άρθρα και παρέλαβε τα σχέδια. Ούτε η χρηματοδότηση ούτε ο ρόλος που έπαιξε το λόμπι δεν αποκαλύφθηκαν στη μελέτη. Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερα από 340 αλληλογραφίες ανάμεσα στο λόμπι ζάχαρης και σε δύο επιστήμονες, τον Ρότζερ Άνταμς και τον Μαρκ Χέγκστεντ.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος αποκαλύφθηκε ότι η Ένωση Ζάχαρης υποβάθμισε τον ρόλο της ζάχαρης στην τερηδόνα.

Ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας

photo: pixabay.com

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: