Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία

Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία

Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία: 30 μέρες διορία για συμφωνία, τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων στην Βρετανία με άτακτο Brexit…

Εξόρμηση Τζόνσον για το Brexit

Διήμερη εξόρμηση επαφών με πρώτο σταθμό το Βερολίνο ξεκίνησε ο Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να προωθήσει την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit.

Αφορά κυρίως το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία, κάτι που απορρίπτουν οι Βρυξέλλες. Με ένα προπαγανδιστικό βιντεοκλίπ, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες και να τους πείσει ότι το BREXIT δεν θα φέρει την καταστροφή. Αφηγητής ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον.

Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία

Τριάντα μέρες διορία δίνουν Μέρκελ και Μακρόν στον Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία και να αποφευχθεί ένα άτακτο BREXIT. Οι πιθανότητες πάντως για χρυσή τομή είναι ελάχιστες.

Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία στην Βρετανία; Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων στην Βρετανία αν γίνει “άτακτο” Brexit

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θέλει να βάλει τέλος «αμέσως» στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, υιοθετώντας μια πιο σκληρή στάση σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η τέως πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την οποία διαδέχθηκε ο Τζόνσον στις 24 Ιουλίου, προέβλεπε «μια μεταβατική περίοδο» ακόμη και σε περίπτωση απουσίας μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους πολίτες να μεταβαίνουν, να επισκέπτονται ή να σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερα διαβήματα.

«Η ελεύθερη κυκλοφορία όπως υφίσταται σήμερα θα τελειώσει στις 31 Οκτωβρίου όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Για παράδειγμα, θα εισαγάγουμε αμέσως πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την εγκληματικότητα για τα άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως οι άλλες άμεσες αλλαγές ενόψει της εφαρμογής ενός νέου συστήματος μετανάστευσης «βρίσκονται υπό επεξεργασία».

Πόιντ σύστεμ κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας

Είπε πως ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να εισαγάγει ένα πόιντ σύστεμ κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας.

Η ένωση 3million που προασπίζεται τα συμφέροντα των περίπου 3,6 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή. «Είναι ανεύθυνο και θα ανοίξει την πόρτα σε γενικευμένες διακρίσεις», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στα τέλη Ιουλίου, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι είχαν αποκτήσει καθεστώς «μόνιμου κατοίκου» προκειμένου να εξακολουθήσουν να διαμένουν στη χώρα μετά το Brexit.

Στις αρχές Αυγούστου, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο πιο γρήγορης έκδοσης βίζας για την προσέλκυση «καλύτερων εγκεφάλων» ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο «να συνεχίσει να είναι μια επιστημονική υπερδύναμη» μετά το Brexit. Υποσχέθηκε επίσης να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να μπορούν να εξακολουθήσουν να ζουν στη χώρα, ακόμα και στην περίπτωση «μη συμφωνίας».

Η ελευθερία κυκλοφορίας επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ. Είναι μια από τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ελεύθερης αγοράς, μαζί με την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων, των αγαθών και των υπηρεσιών

Πώς το Brexit θα πλήξει ελληνικές επιχειρήσεις;

Ο χαρακτήρας της ΕΕ σε πέντε αριθμούς

Advertisements

Related Posts

Αυξήσεις συντάξεων για λίγους
Αυξήσεις συντάξεων για λίγους
Καλοπληρώνονται οι σερίφηδες του ελληνικού Facebook
Καλοπληρώνονται οι σερίφηδες του ελληνικού Facebook
Κουβάς σε όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Κουβάς σε όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ζημιές για την Airbus το 2019
Ζημιές για την Airbus το 2019
Αρέσει σε %d bloggers: