Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για το κλίμα

Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για το κλίμα

Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για το κλίμα: Ακτιβιστές απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων από τους ηγέτες για την προστασία του πλανήτη

Δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα δρόμο κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα στη Μαδρίτη.

Διαδήλωση στη Μαδρίτη για το κλίμα

Έξω από τη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα βρέθηκαν δεκάδες ακτιβιστές και μικρά παιδιά…

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν από το να προχωρήσουν με τους ακτιβιστές να απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων από τους παγκόσμιους ηγέτες για την προστασία του πλανήτη.

Ακτιβιστές απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων από τους ηγέτες για την προστασία του πλανήτη

«Είμαστε στη Μαδρίτη γιατί ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα, όπου ηγέτες και πολυεθνικές θα λάβουν αποφάσεις για το μέλλον μας. Ήρθαμε από περισσότερες από 20 χώρες γι αυτή τη διαμαρτυρία κατά της εξαφάνισης και ζητάμε πραγματικές λύσεις. Τους δίνουμε τελεσίγραφο και τους ζητάμε να πουν την αλήθεια και να βρουν ρεαλιστικές λύσεις» είπε μία διαδηλώτρια.

«Θέλω να διαβάσω τα βιβλία, να παίξω, να μελετήσω αλλά οι ηγέτες έχουν καταστρέψει τα παιδικά μας χρόνια και το όμορφο μέλλον μας και γι αυτό είμαι εδώ και απαιτώ από τον πρόεδρο της Ινδίας, κύριο Ναρέντρα Μόντι και τους βουλευτές μας να περάσουν νόμο για το κλίμα και αυτός να γίνει πράξη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» είπε μία 8χρονη από την Ινδία.

Σε πρώτο πλάνο ο άνθρωπος και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων

Από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, οι περισσότεροι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκε η απαίτηση για διαμόρφωση πολιτικών που θα βάλουν σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Προειδοποίηση Γκουτέρες για το κλίμα

Photo από Kevin Snyman από το Pixabay

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Αρέσει σε %d bloggers: