Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα: Λίστα με αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ετοιμάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει λίστα με αντίμετρα στους δασμούς που ενδεχομένως θα επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, δήλωσε η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Αν αυτό κλιμακωθεί, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν αυτούς τους δασμούς στα αυτοκίνητα, θα είναι πολύ ατυχές, αλλά μαζί με τα κράτη μέλη προετοιμάζουμε μια λίστα με αντισταθμιστικά μέτρα. Το έχουμε καταστήσει σαφές στους Αμερικανούς εταίρους μας και θα συνεχίσουμε να το καθιστούμε σαφές ότι αυτό είναι υπό προετοιμασία, αλλά γίνεται με ανάλογο τρόπο όπως έγινε με τους δασμούς στο αλουμίνιο και το χάλυβα».

Στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από την Σεσίλια Μάλμστρομ επισκέφτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν το θέμα του διατλαντικού εμπορίου. Συνάντηση όμως που έφερε ακόμα πιο κοντά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ευρώπη.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει από τις αρχές του Ιουνίου δασμούς 25% επί του ευρωπαϊκού χάλυβα και 10% επί των προϊόντων αλουμινίου, με μία απόφαση προς την οποία οι Ευρωπαίοι απάντησαν αμέσως με αντίμετρα επί εμβληματικών αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζιν και το φυστικοβούτυρο.

Δασμοί 25% σε κάθε αυτοκίνητο από Ευρώπη

Φαύλος κύκλος οι δασμοί στα αυτοκίνητα

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet;
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: