8 χώρες με καλύτερο καιρό από την Ελλάδα

8 χώρες με καλύτερο καιρό από την Ελλάδα

8 χώρες με καλύτερο καιρό από την Ελλάδα: Κι όμως υπάρχουν 8 χώρες με καλύτερο καιρό από την Ελλάδα, ποιες είναι αυτές;

Μπορεί να πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε τον καλύτερο καιρό, όμως υπάρχουν 8 χώρες με καλύτερο καιρό. Υπάρχουν λοιπόν και άλλες χώρες που δεν έχουν απλά καλύτερο καιρό από την χώρα μας, αλλά έχουν σχεδόν τέλειο καιρό.

Για κάποιες από αυτές ίσως να μην το περιμένατε, ενώ για κάποιες άλλες ίσως να το γνωρίζατε ήδη. Όπως και να ‘χει δείτε τις 8 χώρες με καλύτερο καιρό από την Ελλάδα…

  • Καλύτερες θερμοκρασίες: Εκουαδόρ

Αυτή η χώρα της Νότιας Αμερικής είναι η γη της αιώνιας άνοιξης με θερμοκρασία που παραμένει η ίδια σχεδόν όλο το χρόνο. Από την άλλη μεριά, λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στον ισημερινό, έχει αρκετό ήλιο καθημερινά. Τι παραπάνω να θελήσει κανείς;

  • Περισσότερο ήλιο: Αριζόνα

Ξέρουμε, δεν είναι χώρα. Σύμφωνα, όμως, με το Βιβλίο Γκίνες, η πόλη Γιούμα της Αριζόνα είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη στον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως εκεί θα βρείτε 11 συνεχόμενες ώρες ήλιου και μάλιστα χωρίς διακοπές ούτε από ένα μικρό συννεφάκι. Με άλλα λόγια, μιλάμε για 4000 ώρες ήλιου το χρόνο.

  • Λιγότερες βροχές: Ναμίμπια

Αυτή η χώρα κερδίζει μιας και βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις λιγότερες βροχοπτώσεις. Δεν ξέρουμε αν μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό μιας και η βροχή μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητική και ανυπόφορη αλλά γνωρίζουμε την αξία της και την αγαπάμε για αυτό που μας προσφέρει.

  • Καλύτερα επίπεδα υγρασίας: Κύπρος

Να και μια χώρα που βρίσκεται αρκετά κοντά στη δική μας. Η Κύπρος έχει τα κατώτερα επίπεδα υγρασίας από όλες τις χώρες του κόσμου πράγμα που σίγουρα χαροποιεί κάθε γυναίκα που συνειδητοποιεί πως στην Κύπρο δεν πρόκειται ποτέ να φριζάρουν τα μαλλιά της και να στεγνώσει η επιδερμίδα της. Παρόλο που οι θερμοκρασίες στο νησί μπορεί να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, ο αέρας θα παραμείνει όσο ξηρός πρέπει ενώ θα έρχονται και αρκετά δροσερά αεράκια από την θάλασσα.

  • Καλύτερο χιόνι: Ιαπωνία

Μπορεί για μερικούς ο ιδανικός καιρός να είναι η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά οι λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ, σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού θα βρουν το καλύτερο χιόνι. Το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και η θέση της σε σχέση με τον ωκεανό, την καθιστά το ιδανικό μέρος για τους τύπους που αγαπούν το χιόνι.

  • Πιο τροπικό μέρος: Βραζιλία

Αν οι τροπικές καταιγίδες είναι αυτό που αγαπάτε τότε θα τις βρείτε στη Βραζιλία όπου συνδυάζονται οι υψηλές θερμοκρασίες με τη βροχή με μοναδικό τρόπο.

  • Λιγότερος αέρας: Κονγκό

Στην καρδιά της Αφρικής βρίσκεται η χώρα που έχει τον λιγότερο αέρα στον κόσμο. Αυτό την καθιστά ένα από τα πιο ήρεμα μέρη στον πλανήτη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες.

  • Καθαρότερος αέρας: Ισλανδία

Ο λίγος πληθυσμός, η αφθονία δασών -που λειτουργούν σαν φυσικά φίλτρα- και οι αυστηροί κανονισμοί σε ό,τι αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βοηθούν στο να έχει η Ισλανδία τον καθαρότερο αέρα από όλες τις χώρες του κόσμου.

Ο καιρός επηρεάζει τα posts στα social media

photos: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Αρέσει σε %d bloggers: