Το καλοκαίρι διαθέσιμα τα Windows 10

Το καλοκαίρι διαθέσιμα τα Windows 10 σε 190 χώρες και χωρίς τον Internet Explorer…

Διαθέσιμο από το καλοκαίρι – και όχι από το Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί – θα είναι το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft, το οποίο θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εισόδου στον υπολογιστή χωρίς password, αλλά με βιομετρική ταυτοποίηση.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι αποχαιρετά οριστικά, μετά από 20 χρόνια, τον Internet Explorer και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, που θα φέρει την επωνυμία “Spartan”.

Βιομετρική ταυτοποίηση αντί για password με το νέο λειτουργικό της MicrosoftΈρχεται ο νέος browser Spartan…

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έκανε γνωστό, με μια ανάρτηση στο blog του αντιπροέδρου Terry Myerson, ότι το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα διατεθεί από το καλοκαίρι σε 190 αγορές διεθνώς σε 111 γλώσσες, χωρίς, ωστόσο, να κάνει γνωστή την ακριβή ημερομηνία για το επίσημο λανσάρισμα. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι οι δοκιμές του νέου λειτουργικού συστήματος έχουν, ήδη, ξεκινήσει και γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι τα Windows 10 θα είναι κοινά τόσο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και για smartphone, tablet, άλλες συνδεδεμένες συσκευές ή “έξυπνες” κάρτες.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού, τα Windows 10, μέσα από το “Windows Hello”, θα δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα εισόδου στον υπολογιστή ή σε όποια άλλη φορητή συσκευή, με την ταυτοποίηση βιομετρικών χαρακτηριστικών, χωρίς τη χρήση password. Το Windows Hello θα αναγνωρίζει το χρήστη από την αρχική οθόνη και θα του επιτρέπει τη χρήση της συσκευής, ταυτοποιώντας βιομετρικά χαρακτηριστικά, όπως το πρόσωπο, η ίριδα του ματιού ή και τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Επιπλέον, στα Windows 10 η υπηρεσία Microsoft Passport, που λειτουργεί σε συνδυασμό με το Microsoft Account, θα ξεκλειδώνουν με τη χρήση των ίδιων βιομετρικών χαρακτηριστικών όλες τις υπηρεσίες, που είναι συνδεδεμένες με αυτά.

Ασφάλεια Η νέα δυνατότητα, που παρέχεται μέσα από το “Windows Hello”, αναμένεται να λειτουργήσει και ως “δίχτυ ασφαλείας” έναντι των χάκερς, που συχνά παραβιάζουν τους κωδικούς ασφαλείας, καθώς δεν θα απαιτείται πλέον η χρήση password, αυξάνοντας την προστασία των χρηστών και μειώνοντας –ταυτόχρονα – την ταχύτητα εισόδου στη συσκευή. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το βιομετρικό σύστημα Windows Hello θα είναι συμβατό και με τα αντίστοιχα συστήματα συσκευών άλλων εταιρειών, όπως η Apple και η Samsung, που ήδη ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες σε συγκεκριμένα μοντέλα smartphones.

Θυμίζουμε ότι τα Windows 10 θα προσφέρονται σαν δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 7 και Windows 8/8.1.

Spartan: Λιτό και γρήγορο Την ελληνική επωνυμία Spartan φέρει το νέο σύστημα περιήγησης της Microsoft, το οποίο έρχεται να διαδεχθεί το δημοφιλή – εδώ και είκοσι χρόνια – Internet Explorer. Η ίδια η επωνυμία, η οποία, πάντως, είναι προσωρινή, παραπέμπει, σύμφωνα με την εταιρεία, σε ένα browser πιο λιτό και πιο γρήγορο, που θα συνοδεύει τα μελλοντικά Windows. Με το λιτό και γρήγορο Spartan, η Microsoft φιλοδοξεί να λανσάρει ένα πρόγραμμα πλοήγησης πιο φιλικό, κυρίως, στους χρήστες mobile συσκευών. Η οριστική ονομασία του νέου συστήματος περιήγησης θα ανακοινωθεί – προφανώς – μαζί με την ημερομηνία επίσημης διάθεσης των Windows 10.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο
Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο;
Εσείς θα ταξιδεύατε με πλοίο δίχως καπετάνιο
Εσείς θα ταξιδεύατε με πλοίο δίχως καπετάνιο;
Μεγάλο άλμα στην βελτίωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
Μεγάλο άλμα στην βελτίωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
20 πράγματα που μάθαμε για τον κλιματισμό
20 πράγματα που μάθαμε για τον κλιματισμό
Αρέσει σε %d bloggers: