Η VW ξεπέρασε την Toyota στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Η Volkswagen πέρασε την Toyota κατακτώντας την πρώτη θέσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτου για το α’ εξάμηνο 2015

Η Volkswagen ξεπέρασε την Toyota και έγινε η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων κατασκευάστρια αυτοκινήτων παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταφέρνοντας να εκπληρώσει τη φιλοδοξία της τρία χρόνια νωρίτερα απ” ό,τι είχε θέσει ως στόχο.

Το να παραμείνει βεβαίως στην κορυφή είναι μια πρόκληση για την εταιρεία, καθώς οι παραδόσεις σημειώνουν πτώση στην Κίνα, την αγορά που απορροφά το 1/3 των πωλήσεών της παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σχετικά στάσιμη ζήτηση στην Ευρώπη, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

“Η εξάρτηση από την Κίνα είναι η αχίλλειος πτέρνα της VW και το να διαχειριστεί κανείς μια τόσο μεγάλη αγορά αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα”.

vw-car-sales-2015

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε την 17η Ιουλίου παραδόσεις ύψους 5,04 εκατομμυρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Σε σύγκριση η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε 5,02 εκατομμύρια αυτοκίνητα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, καταγράφοντας πτώση 1,5% σε ετήσιο επίπεδο.

Η ταχεία επέκταση της VW, η οποία κατασκευάζει περισσότερα από 310 μοντέλα αυτοκινήτων και διαθέτει 120 εργοστάσια σε ολόκληρο τον κόσμο, κάλυψε τις χαμηλές επιδόσεις της στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία όπου δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει με ταχύτητα στην αναβάθμιση των μοντέλων της και να προσαρμόσει τις προσφορές της στις τάσεις της αγοράς, τονίζουν αναλυτές, όπως αναφέρει σχετικά το Reuters.

Related Posts

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων
Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων;
Δείτε τα ΕΣΠΑ που τρέχουν τώρα
Δείτε τα ΕΣΠΑ που τρέχουν τώρα
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις;
Συμβουλές για ρύθμιση οφειλών και 120 δόσεις
Συμβουλές για ρύθμιση οφειλών και 120 δόσεις
Αρέσει σε %d bloggers: