Το χωριό του Ποπάυ: Κρυμμένο στην Μάλτα θα βρείτε και το χωριό του Ποπάυ, εσείς ξέρατε ότι υπάρχει;

Πραγματικά εμείς δεν το γνωρίζαμε ότι ο Popeye, το γνωστό ναυτάκι από τα καρτούν των παιδικών μας χρόνων, είχε κάπου στον πραγματικό κόσμο το δικό του χωριό. Κι όμως κρυμμένο στην Μάλτα υπάρχει και το χωριό του ήρωα Ποπάυ…

Πρόκειται για το Sweethaven Village που αποτελεί ένα αρκετά ενδιαφέρον μέρος για οικογενειακές διακοπές και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην μαγευτική Μάλτα. Πρακτικά, το χωριό του Popeye είναι ένα θεματικό πάρκο διασκέδασης εμπνευσμένο βέβαια από τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Πως προέκυψε όμως αυτό το μαγευτικό μέρος;

Ουσιαστικά πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την Paramount Pictures και την Walt Disney Production για τα γυρίσματα της ταινίας Popeye (1980) με πρωταγωνιστή τον Robin Williams, που βασίστηκε στο γνωστό κόμικ. Για να χτιστούν, μάλιστα, τα ξύλινα σπίτια για τις ανάγκες της ταινίας μεταφέρθηκε ξυλεία από την Ολλανδία και τον Καναδά, καθώς η Μάλτα δε διαθέτει δάση.

Το Sweethaven Village είναι ένα πραγματικό “θεματικό πάρκο” για τους φίλους του Ποπάυ. Εκεί θα βρείτε όλους τους ήρωες του αγαπημένου κόμικ, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα σπίτια και να πάρετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες.

Μέχρι, πάντως, να το επισκεφθείτε, πάρτε μία γεύση από αυτό στο παρακάτω photostory…

αλλά και στο video που ακολουθεί στη συνέχεια…

Οι κρυφοί προορισμοί του πλανήτη

Οι κρυφοί προορισμοί του πλανήτη: Ο κόσμος είναι γεμάτος με απίστευτα μέρη τα οποία δεν έχουν βάλει ακόμη στο μάτι οι τουρίστες

Τα πιο οικονομικά μέρη για διακοπές

Info: popeyemalta.com

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Το εντυπωσιακό σπίτι από ξύλο
Το εντυπωσιακό σπίτι από ξύλο
Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Οι πιο όμορφες θαλασσινές γωνιές της Ελλάδας
Οι πιο όμορφες θαλασσινές γωνιές της Ελλάδας
Αρέσει σε %d bloggers: